Hamarosan új nevet kaphat a FIFA sorozat!

Hamarosan új nevet kaphat a FIFA sorozat!

1993 óta érkeznek meg futószalagon a FIFA játékok, azonban előfordulhat, hogy jövőre már más névvel látja el játékát az EA Sports.

Az EA és FIFA története igencsak messzire nyúlik vissza, a sorozat legtöbb játékosa talán még meg sem született, amikor megérkezett az első FIFA 1993-ban, ami a FIFA International Soccer nevet viselte. Pár évvel később született meg az ötlet, ami gyakorlatilag azóta is működött, minden rész a FIFA nevet és a játék kiadása utáni évszámot tartalmazta.

Mindez most sem volt másképp, hisz a hónap elején hivatalosan is megérkezett a FIFA 22, azonban előfordulhat, hogy ez lesz az utolsó FIFA névvel ellátott játék.


Tegnap, tehát október 7-én jelentette be egy sajtóközlemény keretein belül az EA Sports a következőt:

"Ahogy a jövőbe nézünk, fontolóra vettük azt az ötletet, hogy átnevezzük az EA SPORTS által kiadott futball játékainkat. Mindez azt takarja, hogy átnézzük a FIFA-val kötött névről szóló egyességünket, ami külön áll a többi hivatalos partnerünktől és licenszektől a teljes futball világban"

Egyelőre tisztázatlan, hogy mindez mit jelent pontosan. A leírtak alapján úgy tűnik, hogy a FIFA-val kötött szerződésük nem szól bele más licenszekbe és egyességekbe, így attól nem kell félni, hogy hasonlóan kreatív nevekkel kell ellátniuk a csapatok nagyrészét mint a múltban a PES-nek.

Egyelőre ennél több információt nem kaptunk, így könnyen előfordulhat, hogy nem lesz semmilyen hirtelen döntés a felek részéről, és akár még a FIFA 23 is ezzel a névvel jelenhet meg. Azonban nincs kizárva, hogy előbb-utóbb egy másik játéknevet kell megszoknunk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!