Drámai végjáték döntött a K&H e-Kupa FIFA 22 1v1 offline versenyén

Drámai végjáték döntött a K&H e-Kupa FIFA 22 1v1 offline versenyén

Kimaradt büntető után szerzett aranygólt a DVTK fiatal titánja, ezzel ő lett a kupasorozat harmadik bajnoka.

Az MTK Budapest Esport Arénájában 40 induló gyűlt össze a FIFA 22 megjelenése alkalmából megtartott K&H e-Kupa 1v1-es versenyén. Az eseményen jó néhány együttes is képviselte magát, adott játékost a Lenovo Legion Honvéd Honvéd Esport Akadémia, az eSport Szombathely, a TrollFoci–Hálószaggató Esport, a Puskás Akadémia, a Veszprém Futsal Esport, a DVTK e-sport, a Grosics Alapítvány E-Sport, a Hajdúnánás FK - Goolasso, a ZTE FC Esport, az Illés Akadémia Spirit és az MTK Budapest Esport is.

A lassan már hagyománnyá váló tornára megannyi remek játékos érkezett, őket a szervezők nyolc 5 főt számláló csoportba osztották. A csoportokból továbbjutók pedig egyenes kieséses szakaszban folytathatták a küzdelmet. Volt néhány szoros eredmény, ezáltal pedig egyes kvintettekben 1-1 pontokon múlt a továbbjutás, a nyolcaddöntők párosítása aztán elhozta az igazi izgalmakat. Volt néhány összecsapás, ami csak apróságokon dőlt el, és csak egy góllal bizonyult valaki jobbnak. A két legjobbnak azonban Horváth Gábor és Kleine Péter bizonyult. Előbbi Fellegi Norbertet, Demeter Donátot (összesítettben egyetlen góllal múlta felül: 5:4-re), majd Varga Bendét ejtette ki a fináléba jutásért. A DVTK fiatal titánja eközben Nagy Leventével szemben aranygólig tartó csatában jutott tovább, aztán Csiklya Csabát és Pavlovics Márkot már egy fokkal magabiztosabban győzte le.

Az elődöntő két vesztese még egy bronzmérkőzésen ocsúdhatott, ott végül Pavlovics Márknak ment jobban a játék, így ő lett a torna harmadik helyezettje. A finálé aztán a nap talán legszorosabb és kiegyenlítettebb mérkőzését hozta. Az első találkozót Kleine Péter kétgólos előnyt követően végül 2:1-re megnyerte, a visszavágón aztán Horváth Gábor szerzett korán vezetést, amire egyszer még válaszolni tudott ellenfele, de még a félidő lefújása előtt újra betalált. A szünet után újfent ki egyenlített a fiatal titán, de Gábor sem volt rest néhány perccel később egy remek középre passzolt labdát bombázott a hálóba. Miután a gólarány egyenlő volt, így a két mérkőzés alapján nem lehetett még győztest hirdetni, következhetett a harmadik, aranygólig tartó ütközet. Az igazi drámára nem is kellett sokat várni, a 7. percben Gábor büntetőt kapott, viszont ezt hárítani tudta Péter, majd egy ellentámadás végén betalált és megnyerte a döntőt és ezzel a K&H e-Kupa FIFA 22 1v1-es tornát is.

A torna dobogósai tehát - az első három helyezett összesen 225.000 forint értékű Konzolvilág vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb::


Borítókép forrása: mtk.hu

1. hely: Kleine Péter (DVTK e-sport) - 100 ezer Forint

2. hely: Horváth Gábor - 75 ezer Forint

3. hely: Pavlovics Márk (eSport Szombathely) - 50 ezer Forint

4. hely: Varga Bende (TrollFoci-Hálószaggató)

5. - 8. helyezettek: Demeter Donát (Veszprém Futsal Esport), Reznák Dániel (Veszprém Futsal Esport), Csiklya Csaba (Honvéd), Ádám Norbert (Honvéd)

9. - 16. hely: Fellegi Norbert (Puskás Akadémia), Rózsa Gergő (Puskás Akadémia), Hrisztov Alex (MTK), Garda Bence (ZTE), Gódor Donát (MTK), Nagy Levente (Puskás Akadémia), Schneider Dániel (Grosics Alapítvány), Matusek Márk (DVTK)

A Trendency Zrt. jóvoltából pedig a csoportkörből továbbjutó játékosok is kaptak fejenként egy 12.000.- forint értékű PSN feltöltőkártyát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!