2021 Worlds: Alaposan megizzasztották a világbajnokokat

2021 Worlds: Alaposan megizzasztották a világbajnokokat

Mindössze három csapat maradt a Worlds csoportköreinek mezőnyében, amelyik még egyetlen győzelmet sem tudott bezsebelni.

Mindössz egyetlen nap pihenőt kaptak a 2021-es League of Legends világbajnokság főtáblájára bejutott csapatai, mielőtt ismét az Idézők szurdokában sorakoztak fel a csoportkör második összecsapásán. A napot a T1 és az EDG rangadója nyitotta, azonban az igazi izgalmakra várni kellett. A kínai bajnok simán átgázolt Fakeréken, de mind a DWG KIA, mind a FunPlus Phoenix csak hatalmas küzdelmek után tudta behúzni a "kötelező" győzelmet. Ne feledjétek, hogy a mai nap újabb nyolc összecsapással folytatódnak a küzdelmek, 12:30-től üljetek le az esport2tv Twitch csatorna és a lolesports.com oldala elé, utóbbin dropok várnak!

Szenvedtek a világbajnokok, de a győzelem, az győzelem

A DWG KIA az LEC-ből érkező Rogue-gal csapott össze, akiket joggal lehet nevezni a Bo1-ek királyának. Inspired Fiddlesticks választása megalapozta az izgalmakat, ugyanis a rálátás hiányában szinte lehetetlen megakadályozni a dzsungeles Varjúviharát. Tudta ezt jól a címvédő, ezért megpróbálták kiszorítani saját erdejéből Inspiredöt, amennyire lehet, valamint Khan két szólógyilkossággal büntette Odoamne Gravesét topon. A korai előny azonban csak addig tartott ki, amíg a csapatharcokra nem került sor, valamint a Ghostot és Berylt oktató Hans sama + Trymbi duó nem érkezett meg a buliba. Remekül helytállt az alacsonyabban rangsorolt RGE, de az utolsó harcot megelőzően ShowMaker és Beryl remek taktikázása végül a DK-nak jelentette a W-t.

Az A csoport másik találkozóján a Cloud9 mutatta meg, hogy komolyan kell venni őket, hiába tartják a szakértők ezt az együttest a leggyengébbnek a négyesben. Blaber lejátszotta Tiant, Perkz szétfarmolta magát miden, azonban a 37. percben összestek fejben az NA LCS tavaszi bajnokai. A Baron erősítéssel ostromló FunPlus Phoenixet nem tisztelték eléggé, inkább elküldték Perkzt egy base race-re. Az emberelőnyös helyzet, valamint a felerősített minionok a 2019-es világbajnoknak kedveztek, akik 2000 arany hátrányban, de lerombolták a Nexust.

A nap legőrültebb, legfordulatosabb meccsét a MAD Lions és a Gen.G játszotta a D csoport rangadóján, a 47. perc legvégén tudta megszerezni végül a győzelmet az LEC bajnoka, ami a klub első győzelme volt a világbajnokságok fő eseményének történétében.

2021 Worlds Group Stage 2. nap menetrend

13:00 - Royal Never Give Up vs Hanwha Life Esports

14:00 - MAD Lions vs LNG Esports

15:00 - FunPlus Phoenix vs Rogue

16:00 - Fnatic vs PSG Talon

17:00 - Gen.G vs Team Liquid

18:00 - DWG KIA vs Cloud9

19:00 - EDward Gaming vs DetonatioN FocusMe

20:00 - 100 Thieves vs T1

A Fnatic csapatában továbbra is Bean tölti be az ADC szerepét, Upset családi okok miatt nincs a csapattal.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!