Viszlát csalók? - Kernel szinten működő anti-cheat rendszert jelentett be az Activison

Viszlát csalók? - Kernel szinten működő anti-cheat rendszert jelentett be az Activison

Novemberben érkezik a Ricochet ami a Warzone-ban mutatkozik majd be és ha játszani akarunk muszáj lesz feltelepítenünk!

A Warzone 2020-as megjelenése óta az egyik legsarkalatosabb kérdés a csalók voltak. Sajnos a helyzet hónapról hónapra romlik, így muszáj volt valamit kitalálni a játék fejlesztőinek. Úgy tűnik, hogy az Activision egy saját készítésű anti-cheat mellett tette le a voksát, ahogy azt korábban a Riot is tette a Valorantnál.

Egy új anti-cheat rendszerről már nyáron is hallhattunk, most pedig úgy tűnik, hogy sikerült is elkészíteni a Ricochet névre keresztelt programot, amiről most még többet tudhatunk meg.

Az Activision elmondása szerint ez a rendszer egy "sokoldalú megoldás a csalók elleni harcban". Mint az újabb anti-cheat rendszereknél már megszokhattuk a Ricochet is két réteggel fog rendelkezni. Az első a szerveroldalról közelíti meg a játék védelmét, az Activision elmondása szerint gyorsabban és hatékonyabban fogják majd kidobni a csalókat a meccsekből, emellett pedig még a fiókunk biztonságán is segít.

A második fontosabb és megkérdőjelezhető réteg a rendszerünkben nézelődik majd, méghozzá Kernel szinten, ahogy azt tette a fent említett Vanguard is. Akkoriban mindezt hatalmas felhördülés követte, így nem kizárt, hogy a Warzone játékosoknak sem tetszik maradéktalanul az ötlet. Az viszont biztos, hogy jelenleg ez a leghatékonyabb módja a csalók elleni küzdelemnek, így itt is a valamit valamiért elv került főszerepbe.

Némi öröm az ürömben, hogy az első nagy különbség a Vanguarddal szemben az, hogy a Ricochet nem a gépünkkel együtt indul, hanem csak a Warzone indítása esetén kapcsol be. Mindez egy kicsit csökkent a védelmen, azonban segít elkerülni a hardver hibákat, ami a Vanguard esetében többször is megtörtént.

Az Activision új anti-cheat rendszere a Pacific frissítéssel érkezhet majd meg, ami az új Call of Duty: Vanguard megjelenésekor november 5-én történhet meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!