2021 Worlds:

2021 Worlds: "Vörös nap virradt, vért ontottak az éjjel..."

A kiemelt régiók közül kettő egyetlen győzelmet sem tudott elérni az Idézők szurdokában, hiába játszottak le összesen hat meccset a 2021-es League of Legends világbajnokság csoportkörének harmadik mérkőzésnapján.

Mindössze egyetlen napra szakítja meg a Riot Games a 2021-es Worlds csoportköreit, ugyanis holnap már az A csoport utolsó mérkőzéseit követhetitek az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán magyar nyelven. A félidős pihenő kifejezetten jót tehet majd az LEC és az NA LCS csapatoknak, ugyanis jelen pillanatban nem áll továbbjutásra egyik együttes sem ebből a két régióból. A 100 Thieves, a Cloud9, a Rogue, a MAD Lions és a Team Liquid egy-egy győzelmet már bezsebelt, a Fnaticnak azonban még egyszer sem sikerült bedöntenie az ellenfél Nexusát. A tegnapi pofon kijózanító lehet az összes EU és NA együttes számára, amelyek közül azért legalább egynek (MAD Lions) van még reális esélye a mutatott játék alapján, a rájátszást érő pozíciók megszerzésére.

ShowMaker show-t csinált, Viper kíméletlenül lecsapott áldozataira

Az első három mérkőzés után három csapat rendelkezik százszázalékos mérleggel. A 2020-as világbajnok, az idei LCK szezonok győztese, a DWG KIA még nem szenvedett vereséget, ahogy a 2021-es MSI győztes RNG, valamint a 2021-es nyári LPL bajnok EDG sem. Mind a tizenöt játékost ki lehetne emeleni valami miatt, de a DK midese ShowMaker, valamint az EDG ADC-je Viper egy lépéssel mindenki előtt jár. A lejátszott három összecsapáson egyetlen egy halál sem került a nevük mellé, ezért csak ők rendelkeznek a mezőnyből tökéletes KDA-val. 

További érdekes statisztikák a 2021-es Worlds csoportkörének első feléből

  • Santorin (Team Liquid) a csapata által megszerzett gyilkosságok 96,9%-ában részt vett
  • Gumayusi (T1) az egyetlen játékos, aki 10 feletti CS/perc mutatóval rendelkezik
  • Hans sama (RGE) a csapata összes gyilkosságából 43,3%-ot megszerzett, emellett a csapata által megszerzett összes aranyból 25,7%-ában ő részesült. Mindkettő érték a top 1-nek számít ezekben a kategóriákban
  • Cryin (RNG) az egyetlen játékos aki játszott mind a három meccsen, de csak egy hőst pickelt végig (Twisted Fate). Hiába van szó egy midesről, átlagosan ő szerzi a legtöbb támogatást (13-at) az egész mezőnyben 
  • A legtöbbször Hylissang (FNC) halt meg, meccsenként átlagosan 7,67 alkalommal

Folytatás holnap 13:00-tól, amikor csak az A csoport maradék hat meccsét, valamint a potenciális tiebreaker összecsapásokat követhetitek élőben. A nap a DWG KIA és a FunPlus Phoenix visszavágójával indul, ezt a meccset semmiképp se hagyjátok ki.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted továbbjut a csoportjából a MAD Lions?