Számottevő kapus gyengítéssel érkezett meg a FIFA 22 első nagy frissítése konzolokra

Számottevő kapus gyengítéssel érkezett meg a FIFA 22 első nagy frissítése konzolokra

Imáink meghallgatottak, könnyebb lesz gólt lőni 1 az 1-ben a 16-oson belülről.

Végre valahára megérkezett a FIFA22 első nagy frissítés a konzolokra is. Korábban a PC játékosok már kiélvezhették a gyengített kapusokat és a frissítés egyéb részleteit, konzolokra viszont csak ma reggel érkezett meg a patch. Nézzük, hogy mik is a legfontosabb változtatások pontosan:

Kapusok és a pókhálót leseprő lövések (Kapus Nerf)

Az első nagy változtatás a kapusokat érinti, akik kaptak egy kisebb nerfet, specifikusan azon lövéseknél, amikor a támadó már a 16-oson belül van és a 11-es pont közeléből szeretné kilőni a ficakot. Korábban itt a kapusok gyorsan karrierjük csúcsán lévő Buffonokká és Casillas-okká vedlettek, ahogy ezt az alábbi gifen is láthatjátok:

Mindez egyébként roppant frusztráló volt a támadó játékosoknak és sokszor jobban megérte egy 5-8 méterrel hamarabb ellőni a labdát egy időzített finesse lövéssel. Mostantól viszont egy ilyen lövés esetén a kapus így reagálhat legtöbbször:

Itt is van esélye egy remek védésre a kapusnak, ezzel nincs semmi baj, azonban nem olyan frekventáltan és földöntúli módon védi ki a szemünket.

Kapusok és a magasan érkezző Finesse lövések (Kapus buff)

Akármennyire is erősek voltak a kapusok az 1 az 1 elleni szituációkban, az oldalról magasan érkező finesse lövésekkel igen nagy bajban voltak, sokszor vetődni is elfelejtettek, így igazából ha jól eltalálta a csatár, üres kapura lőtte a labdát. Ezentúl a kapusok mindig megpróbálnak majd reagálni a lövésekre még akkor is, ha nem tudják kivédeni azt, legalább a látszat kedvéért repülnek egyet.

Emellett viszont egy kicsit több esélyük lesz ezen lövések védésére is, így nem csak vizuális sebtapasz érkezett.

Division Rivals UI

Végül, de nem utolsó sorban a Division Rivals menüje is kapott némi ráncfelvarrást. A fejlesztők állítása szerint sokkal tisztább és átláthatóbb lett a felület:

Ahogy láthatjátok a legfontosabb adatokat, már itt elérhetjük, így ebben a menüpontban minden fontos dolgot megtudhatunk arról, hogy hogyan is állunk a Division Rivals-ben.

Sok sikert minden konzolos játékosnak a újdonságok megszokásához és sok szerencsét kívánunk mindenkinek aki belevág majd a hétvégi ligába!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!