Lesújtott az EA a no loss glitch használókra, több tízezer fiókot ültettek kispadra

Lesújtott az EA a no loss glitch használókra, több tízezer fiókot ültettek kispadra

Néhány napba telt csak, amíg a FIFA 22 no loss glitch elterjedt a FUT Champions játékmódjaiban is, ezáltal pedig rengeteg játékos élt vissza a programhibával, megkárosítva másokat.

Az EA Sports szerencsére talált megoldást a problémára, sőt a Thor kalapácsával egyenrangú Ban Hammert is előkotorták az egyik szekrény mélyéről, ugyanis 30 ezernél is több felhasználót tiltottak ki a játékból. Úgy tűnik a cég nagyon nem tolerálja az ehhez hasonló hibákkal való visszaélést, bár azt nem árt tudni, hogy ezek a büntetések nem örökre szólnak.

Nyilván minden évben valaki talál egy ilyesfajta bugot vagy exploitot az aktuális játékban, és igyekszik is vele borsot törni mások orra alá. A FIFA 22-ben kevesebb viszont kevesebb, mint két hét kellett ehhez, majd a TikTokos megosztás milliókhoz juttatta el a no loss glitchet. A kiadó azonban gyorsan reagált az eseményekre, és azóta már ki is javította ezt a problémát, emellett 7 napos felfüggesztést kapott minden olyan személy, aki ezzel a glitch-csel szerzett magának győzelmet. Arról nem tudni, hogy további szankcióval sújtja-e az illetékeseket, mint például a jutalmak elvétele. Illetve arról sincs információ, hogy a 30 ezer feletti szám a végleges-e vagy további tiltásokra is lehet még majd számítani.

„Több, mint 30 ezer aktív fiókot azonosítottunk, amelyek következetesen kihasználták ezt a problémát, ezért ezeket 7 napra felfüggesztettük FIFA 22-ben, megakadályozva őket abban, hogy részt vegyenek az e heti FUT Champions döntőjében.” - állt az EA Sports október 19-i közleményében.

Harmadik féltől származó eszközök vagy programok általában csaláshoz vezetnek és jellemzően bajba sodorják a játékosokat, amit kevésbé néz jó szemmel a kiadó, már csak azért is, mert mindig igyekeznek hangsúlyozni a közösségen belül a fair play helyességét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megfelelő mértékű volt a büntetés?

  • 43 %
  • 57 %