Miért és hogyan lett ismét Yuumi meta a VB-n?

Miért és hogyan lett ismét Yuumi meta a VB-n?

Nézzük mi is történt egyik napról a másikra, amiért mindenkinek Yuumit kell pickelnie vagy éppen bannolnia.

Találós kérdés: Play-inben sosem láttad, csoportkörben szinte mindig, mi az? Nem, nem egy láthatatlan hősről van szó, hanem mindenki kedvenc macskájáról, Yuumiról, aki nagyobb horrort és terrort okoz, mint egy Fiddlesticks vagy Shaco. Szerencsére az eddig meccsek során hihetetlen nagy diverzitást láthattunk, hisz 87 egyéni hőst választottak a világ legjobbjai. Azonban ahogy fentebb is említettem, Yuumi volt az összetartó kapocs minden csoportkörbe jutott csapat között, ugyanis 94%-os pick/ban rátával zárta a csoportköröket.

39 alkalommal lett kitiltva és 12 alkalommal sikerült elhoznia a csapatoknak. Ezzel ő lett a legtöbbet bannolt és második legtöbbet választott hős a csoportkörben, a kommentátorok és nézők nagy bánatára.

Hogy történhetett mindez? A válasz igen egyszerű: Damwon KIA! Az FPX kiesésével egyértelművé vált, hogy a Damwon gyakorlatilag mérföldekkel van mindenki előtt, a legtöbb esélyük pedig egyértelműen nekik van a végső győzelemre. A Play-inben gyakorlatilag láthatatlan volt Yuumi, senkinek nem volt benne a repertoárjában, azonban a DK és BeryL megmutatta, hogy jelenleg mire lehet használni és az leginkább nem a támogatás, hanem a ballisztikus rakéták indítása, ahogy azt a fenti képen is láthatjátok. Profi környezetben a karakter egyszerűen túl erős, mivel mindenki sokkal biztonságosabban játszik, kommunikálni tudsz az egész csapattal, ha pedig elindul az a bizonyos hógolyó, borzasztó nehéz dolga van az ellenfélnek. Nagyon, talán már túl könnyen tudja kistackelni a Dark Seal-t, vagy a Mejait a Yuumit játszó játékos, majd egy Luden's Echo és Rabadon's Deathcap megvásárlásával tényleg egy igazi rakétakilövő állomássá válhat a legtankosabb vagy legmobilisabb játékostárs hátán.

Persze van rá ellenszer: Játsz jobban mint az ellenfél és ne menj a közelébe, próbálj meg más ösvényeken előnyt szerezni, ahogy azt tette a RGE is a fenti képen. Mindez egyébként nem csak az ellenfélnek okoz nagy kellemetlenségeket, hanem ahogy a castereket hallhattuk, a nézőknek is általában, hisz ez a taktika célravezető és elengedhetetlen egy könnyű győzelemhez, de kivülről borzasztó unalmas.

Ami a Worlds hátralevő meccseit illeti, ne reménykedjetek, hogy megszabadulunk a cicától és a könyvétől. Remélhetőleg minden csapat arra fog berendezkedni, hogy kitiltsák a hőst és láthatunk néhány érdekesebb támogató picket, mint egy más nyakán ülő, megölhetetlen "Xerath"-ot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!