2021 Worlds: Mire képesek az Oroszlánok a világbajnoki címvédő ellen?

2021 Worlds: Mire képesek az Oroszlánok a világbajnoki címvédő ellen?

Európa utolsó reménységének a 2020-as világbajnokon keresztül vezet az útja a világbajnoki elődöntőbe.

Alaposan megizzadt az első kiemelteket tartalmazó kalapból érkezett MAD Lions, hogy továbbjussanak az egyenes kieséses szakaszba. Végül egy hatalmas hajrának köszönhetően nem hagyták cserben Európát, így az LEC-nek ismét van csapata a League of Legends világbajnokság rájátszásában. Az Oroszlánoknak nem is alakulhatott volna rosszabbul a sorsolás, ugyanis megkapták az egyetlen veretlen együttest, a 2020-as világbajnokot, a DAWMON KIA együttesét. A két óriás összecsapásait ma 13:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Folyamatosan pörögnek az összecsapások, tegnap az EDward Gaming és a Royal Never Give Up fordulatos Bo5-ös párharcában izgulhattatok az utolsó életben maradt kínai együttesekért. Az első meccs után tudta csak megszerezni a vezetést a 2021-es MSI győztese, azonban az EDG megtalálta a saját játékát, ami a végső győzelmet jelentette számukra. Jiejie és az alsó ösvény hozta a kötelezőt, így a klub alapítása óta, négy elveszített negyeddöntő után az EDG először jutott a Worlds elődöntőjébe.

MAD Lions vs DWG KIA

2021. május 22-én találkozott utoljára az LEC bajnokcsapata, az LCK megkoronázott királyával. Az MSI elődöntőjében hiába vezetett 2-1-re a MAD, végül a DK összeszedte minden erejét és bebiztosította helyét a fináléban. A Worldsön mutatott játék alapján meglepetésként szolgálna, ha a MAD Lions képes lenne arra, hogy irányítsa ezt a párharcot. Nem szabad elfelejteni, hogy Bo5-ben sokkal jobbak Armuték, mint Bo1-ekben, de lehet ez is kevés lesz. A Khan-Canyon-ShowMaker trió brutálisan hatékony és ütőképes csapatot alkot a térkép felső részén, miközben Ghost és BeryL számára csak annyi a feladat, hogy ne bukják el túlságosan az alsó ösvényt. Ezzel szemben a MAD-ből nem lehet igazán senkit sem kiemelni, csapatként próbálnak túlélni a korai szakaszban, hogy utána a harcokban mutassák meg a valódi erejüket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted a MAD Lions vagy a DWG KIA jut az elődöntőbe?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.