2021 Worlds: Kisöpörték az Oroszlánokat, Perkzék menthetik meg a Nyugat becsületét

2021 Worlds: Kisöpörték az Oroszlánokat, Perkzék menthetik meg a Nyugat becsületét

Sajnos az LEC bajnoka nem bírt el a koreai bajnokkal, de most itt a lehetőség a Cloud9 előtt, hogy revansot vegyenek az LCK ezüstérmese ellen.

Óriási várakozás övezte a MAD Lions vs DWG KIA összecsapást, azonban a Canyon és Khan vezette címvédővel nem bírt el Európa legerősebb együttese. Hiába próbáltak meg mindent a második meccsen, hiába söpörték félre a 9400-as aranyhátrányt, végül egyetlen győzelmet sem sikerült bezsebelniük Armutéknak. Az LCK 2021-es tavaszi és nyári bajnoka továbbra is veretlen a világbajnokságon, 9-0-s mérleggel várhatják a T1, avagy Faker elleni összecsapást. A nyugati régiók becsületét a Cloud9 mentheti meg, akik a Gen.G-vel küzdenek ma meg egy Bo5-ös szériában. Az utolsó negyeddöntő összecsapásait ma 13:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Cloud9 vs Gen.G, Perkz vs Bdd

Egyértelműen a két középső ösvényesre kell majd odafigyelni ebben a párharcban, ugyanis a horvát zseni már megmutatta a csoportkörökben, hogy képes akár egyedül carryzni egy-egy mérkőzést, ha a megfelelő hős kerül a kezébe. Bdd hasonló helyzetben van a Gen.G-nél, mivel a felső ösvényre egyáltalán nincs értelme Clidnek fókuszálni, ezért midre próbálják összpontosítani az erőforrásokat, a maradékból meg Ruler gazdálkodhat. A C9-nál Fudge nincs rossz formában, de Blaber és Perkz volt eddig, aki képes volt felnőni az ellenfelekhez. Mindkét együttesnek szüksége volt extra mérkőzés(ek)re ahhoz, hogy végül eljusson a negyeddöntőkig. A Gen.G megnyerte ugyan a "D" csoportot, de óriási körbeverések voltak ebben a kvartettben, így egyértelmű esélyesnek nem lehet őket beállítani a C9 ellen, hiába egy NA LCS csapatról van szó. Perkzék 2018-ban már eljutottak az elődöntőkig, ami a Cloud9 eddigi legjobb eredménye vb-ken, most ismét itt a lehetőség, hogy a világ top 4 csapatának egyike legyen a patinás amerikai klub.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Lol Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted Perkzék bejutnak az elődöntőbe?