A legrégebbi futballklubbal és ajándékkal kampányol az EA a FIFA 22 rage quit ellen

A legrégebbi futballklubbal és ajándékkal kampányol az EA a FIFA 22 rage quit ellen

Emellett ezzel ünneplik meg a játékban az együttes szülinapját.

Az EA Sports a Sheffield FC-vel karöltve ünnepli egyrészt annak 163. születésnapját, másrészt közös felhívást intéztek a rajongók felé, amiben arra buzdítják a játékosokat, hogy a FIFA 22 online mérkőzések során tartsák be az udvarias magatartási kódexet. Egyébként 1857. október 24-én alapították a Sheffield FC nevű klubot, amely a mai napig üzemel, és büszkén viseli a legidősebb klub kitüntető címét.

"A két alapító pionír, Nathaniel Creswick és William Prest volt, akik azon a réges-régi októberi napon a Highfield városrész Parkfield House nevű intézményében határoztak a klub létrehozásáról. Másik klub nem lévén a Sheffield FC tagjai egymás között játszottak meccseket az általuk lefektetett szabályok szerint. Szinte napra pontosan egy évvel az alapítást követően, 1858. október 21-én Creswick és Prest közzétették a „Sheffieldi szabályok" néven ismertté vált kódexet, amely tulajdonképpen lefektette a ma ismert labdarúgás alapjait. Addig és az angol szövetség, az FA 1863-as megalapításáig minden műkedvelő közösség a maga alkotta szabályok szerint kergette a labdát."

Ennek apropóján tették közzé azt a videót, melyben megjelenik a „The FOAT Code” (First of All Time), hiszen a klub dolgozta ki a Sheffield Rules-t, azaz az első szabályrendszert.

A FOAT Code a következőket tartalmazza:

  • Nem dühöngj (no rage-quit).
  • Ne nézd meg minden gólnak a visszajátszását (hacsak tényleg nem éri meg).
  • Ne ünnepelj „minden pofátlan gólt”.
  • Ne húzd az időt vagy állítsd/szakítsd meg feleslegesen.

Azért valljuk be, a kódot alapvetően szinte lehetetlen betartani teljes egészében, ezért az EA Sports és a Sheffield FC is felhívja a játékosok figyelmét a játék szeretetére és annak történelme iránti tiszteletére, abban a reménykedve, hogy készséggel betartanak majd bizonyos normákat. Talán ezek miatt is került ki néhány gólöröm az elmúlt években a játékból, illetve a bekapott találatnál már a menüben be lehet állítani, hogy a saját csapatát mutassa az elszenvedő félnek. Viszont a pause már más kérdés, nem igazán lehet már csökkenteni az időtartamát, mivel így sem áll olyan sokáig a játék emiatt. A rage-quitot pedig igyekszik némileg büntetni a kiadó, de talán még mindig nem eléggé, ezért a játékosok gondolkozás nélkül lépnek ki a még folyamatban lévő meccsekből, ha úgy tartja kedvük.

De ez még semmi, ugyanis egy kisebb ajándékot is felkínál most a FIFA 22-ben az EA, és így beszerezhetővé vált a Sheffield FC eredeti, 1857-es meze. Az alábbiakat kell tenni hozzá:

  • Játssz öt mérkőzést bármelyik FUT módban, és legyen öt angol játékos a kezdőben
  • Hozz össze angol játékossal 3 gólpasszt bármely FUT játékmódban
  • Nyerj meccset két vagy több góllal bármelyik FUT játékmódban

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!