A legjobb technológiai megoldásokkal készül a Telekom az esportCUP

A legjobb technológiai megoldásokkal készül a Telekom az esportCUP

A cégnek fontos, hogy részt vegyen a digitális fejlődésben, ennek pedig része az e-sport.

A magyar gaming és persze e-sport életben a Telekom már nagyon sokszor megjelent. Volt olyan rendezvény ahol partnerként és volt olyan is, ahol támogatóként találkoztunk velük. Most azonban e-sport verseny szervezőként jelennek meg nemsokára. Erről kérdeztük most a cég képviselőjét Sántha Tamást.

A Telekom az elmúlt években már többször is támogatta a hazai és régiós e-sportot is: V4 Future Sports Festival, Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, Telekom Hajó, csak hogy néhányat említsek. Most azonban a Telekom saját maga szervez egy e-sport versenyt. Mi motiválta a céget abban, hogy szervezőként nyisson az e-sport felé?

Örömmel állunk kezdeményezőként is minden olyan lehetőség mögé, amelyek azt bizonyítják, hogy a digitalizáció által mindannyian egy kicsivel jobbá, tartalmasabbá, sikeresebbé tehetjük az életünket. Az e-sport kifejezetten ilyen terület, tudjuk, hogy a fejlődési szakaszának, a népszerűségének még az elején jár – itthon mindenképp -, még akkor is, ha már most sok tízmilliós rajongótábora van világszerte. Az e-sportnál a digitalizáció kézzelfogható, a jó minőségű és gyors hálózat kritikus. Ezen az esemény megmutatjuk, hogy a Telekom gigaerős hálózata a legmagasabb igényeknek is megfelel, stabil, gyors, nagyon magas minőséget kínál a gamereknek is.

Mit kell tudni a versenyezni vágyóknak és a rajongóknak az esport CUP powered by Telekom novemberi rendezvényéről?

Valójában 2 eseményről beszélünk, az első, november 3-án megrendezésre kerülő esemény csak a Telekom dolgozóinak szól, a legjobbak erről a versenyről is kvalifikálják magukat  a november 7-i nyilvános eseményre. Itt PC-s (fix hálózat) és mobilos (5G) játékokban mérhetik össze a tudásukat a csapatok. Érdekesség, hogy az esemény a Telekom egyik saját épületében kerül megrendezésre, ahol a műszaki kollégák már, most is lázasan dolgoznak azon hogy a legmagasabb szintű gamer igényeket is kielégítsünk. Azt gondoljuk, hogy alapvetően ettől lesz ez a verseny egy kicsit más és ezért tud többet kínálni, mint más versenyek, hisz itt egy kézben egyesül a verseny szervezése és a tökéletes versenyhez nélkülözhetetlen hálózati szolgáltatás.


Ez az első alkalom, hogy a Telekom e-sport versenyt rendez. Mi alapján számít majd sikeresnek az esemény és várható-e, hogy a jövőben megismétlődik?

Az első lépés már most sikeresnek mondható, hiszen a regisztrációt le is kellett zárnunk, mert nagyon gyorsan megteltek a helyek. Természetesen az a célunk, hogy minél többen kövessék élőben a versenyt, hogy népszerűbbé tegyük az e-sportot hazánkban is, hogy rátaláljunk a tehetségekre, hogy minél inkább eloszlassuk a gaminghez köthető negatív percepciókat, de már az is nagy eredmény, ha erről elindul egy társadalmi beszélgetés. Nem született még döntés arról hogy a jövőben szervezünk-e hasonló eseményeket, ez a rendezvény  tulajdonképpen egy teszt is, minél sikeresebb lesz, annál nagyobb az esély a folytatásra.

Azok, akik esetleg nem tudnak majd személyesen részt venni, hol tudják majd követni az eseményeket?

A november 7-i eseményt streamen is lehet majd követni, a Telekom saját Youtube csatornáján, a Telekom TV GO-n és a Twitch-en, a társrendező Esport1 saját csatornáján, élő közvetítéssel, kommentárral, érdekes beszélgetésekkel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!