2021 Worlds: A múlt, a jelen és a jövő összecsapása vár ma titeket

A háromszoros világbajnok és a címvédő ütközetét semmiképp se hagyjátok ki, Faker ShowMaker ellen mutathatja meg, hogy nyolc évvel az első LoL vb-je után még mindig ő a középső ösvény ura.

Egészen elképesztő eredménysorral büszkélkedhet Faker, ha csak és kizárólag a League of Legends világbajnokságokat vizsgáljátok. Háromszor nyert Worldsöt, egyszer második helyen végzett, kétszer az elődöntőig jutott. A veterán legenda és a T1 számára itt az újabb esély, hogy az év legrangosabb versenyének fináléjában harcolhassanak a trófeáért. A kihívójuk az a DAWMON KIA lesz, akik 2020-ban könnyedén húzták be a LoL vb-t, idén dominálták az LCK-t és a Worlds eddigi szakaszait. ShowMaker egyértelműen a jelen és a jövő egyik, ha nem a legnagyobb ígérete, aki képes lehet Faker nyomdokaiban sikert sikerre halmozni. A két koreai gigász összecsapásait ma 13:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

T1 vs DWG KIA

Bo5-ös szériában a két csapat már találkozott 2021-ben, ugyanis az LCK 2021 Summer döntőjében nem tudták elkerülni a másikat. Azt a szériát 3-1-re magabiztos játékkal behúzta a DAMWON KIA, azonban a meta rengeteget változott augusztus 28-a óta. A 11.16-os patch helyett a 11.19-esben kell összerakni a tökéletes draftot, mivel ennek hiányában nem kegyelmeznek a legerősebb együttesek ellenfeleiknek. A DK számára eddig ez nem jelentett problémát, 9-0-s mérleggel várhatják a T1 elleni óriási rangadót. A T1 szintén jó hangulatban várhatja az elődöntőt, mivel tükörsima 3-0-val mosták le a Szurdokból Chovyt, Deftet és az egész Hanwha Life Esportsot. A térkép felső részén egyelőre kiemelkedik a mezőnyből a Khan-Canyon-ShowMaker trió, azonban az alsó ösvényen Gumayusi és Keria sokkal magabiztosabbnak tűnik, mint Ghost és BeryL. 

Faker maga a League of Legends, de a DWG KIA ötösében elképesztő erő lakozik mind egyéni, mind csapat szinten. Sajnos a sorsolás miatt nem a döntőben találkozott ez a két együttes, hiába lehet leszűrni a statisztikákból, hogy egyértelműen ők a legerősebbek ezen a Worldsön.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: SKT T1 Faker Facebook, Invenglobal)

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat jut be a döntőbe?