2021 Worlds: Ötmeccses drámával zárult a legendák összecsapása

2021 Worlds: Ötmeccses drámával zárult a legendák összecsapása

Egy új dinasztia épül a League of Legends legmagasabb szintjein, ma következik a másik vb elődöntő az EDG és a Gen.G főszereplésével.

Minden League of Legends rajongó abban reménykedett, hogy a T1 és a DWG KIA egy olyan Bo5-ös párharcot prezentál, amely öt mérkőzésig tart, miközben fordulatokban és izgalmakban sem szenved hiányt egyetlen néző sem. ShowMaker és Faker vezetésével ez teljes mértékben megvalósult, egy elképesztően kiélezett széria végén azonban az egyik együttestől sajnos el kellett búcsúzni. Az idegek harcát a címvédő bírta jobban, Faker és a megfiadalodott T1 számára az elődöntő jelentette a végállomást a 2021-es League of Legends világbajnokságon. A mai nap az EDG és a Gen.G összecsapásával folytatódik a Worlds, a meccseket 12:30-tól az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán követhetitek élőben, magyar nyelven, utóbbi felületen dropok várnak!

Legendák mindkét oldalon

Annak ellenére sikerült a T1-nak eljutnia a top 4-ig a Worldsön, hogy a csapatban Fakeren kívül releváns nemzetközi tapasztalata gyakorlatilag senkinek nem volt. A LoL legnagyobb játékosa Szecska mesterként egyengette a csapattársak útját a dicsőség felé, azonban a lendület csak arra volt elég, hogy 2-1-re vezessenek a DWG KIA ellen. Az utolsó ütést nem sikerült bevinni ShowMakeréknek, akik egy könnyed negyedik meccsen, valamint egy szoros ötödiken biztosították be a továbbjutást. A DK-ban ShowMaker és Canyon ismét kiemelkedő teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, Khan kicsit gyengélkedett, de ez most belefért. Nem szabad elfelejteni, hogy a koreai bajnokcsapat szakmai csapatát az a kkOma vezeti, aki Fakerrel együtt már négy vb döntőben vett részt, most az új generációval, a következő sztárcsapattal jutott el ezekbe a magasságokba.

Van egy másik elődöntő is, EDG vs Gen.G

Kicsit háttérbe szorult a kínai bajnok és a koreai második kiemelt összecsapása, ugyanis döntővel felérő elődöntőben eresztette egymásnak a Riot a T1-t és a DK-t. Ettől függetlenül nem érdemes lemaradni a ma 13:00-kor kezdődő elődöntőről, ugyanis remek játékosok mérik össze erejüket a Szurdokban. A középső és az alsó ösvényre különösen ajánlott lesz majd odafigyelni, a Bdd vs Scout és a Ruler vs Viper összecsapások valódi csemegével szolgálhatnak, ha sikerül mind a négy játékosnak azt a remek formát hozni, amit láthattatok már tőlük a világbajnokságon és a regionális ligákban.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted az EDG vagy a Gen.G lesz a DWG KIA ellenfele a vb döntőben?