2021 Worlds: Kína megütközött Koreával, ötödik meccsen dőlt el minden

2021 Worlds: Kína megütközött Koreával, ötödik meccsen dőlt el minden

Izgalmakból nem volt hiány a második elődöntőben sem, az EDward Gaming és a Gen.G Silver Scrapesig húzta el a Bo5-ös szériát.

A semleges League of Legends rajongók többsége elégedetten csettinthetett egyet, miután a T1 és a DWG KIA elképesztő szériában mutatta meg a közönségnek, mit is jelent a "peak" LoL. A folytatásban "csak" egy LPL bajnok és egy koreai második kiemelt összecsapásán izgulhattatok, azonban hiába ijesztgettek sokan a szakértők közül, szerencsére nem alakult egyoldalúan a párharc. Az EDward Gaming és a Gen.G játékosai ugyan sokat hibáztak, de képesek voltak végig fenntartani az érdeklődést, hogy egy ötödik meccsen eldőljön a továbbjutás sorsa. Rulerék számára befejeződött a 2021-es Worlds, így a történelem során először olyan döntőt rendeznek, ahol a világ két legerősebb régiójának, a kínainak és a koreainak a bajnokcsapata meccselhet egyet a vb trófeáért.

Jobban akarta az EDG

A Gen.G számára a korai szakaszban megszerzett előny vezetett az eddigi vb meccseken a győzelemhez, ebben a párharcban azonban számolniuk kellett Jiejie Jarvan IV választásának erősségeivel. Az egyik legjobb, főleg gankelésekből profitáló dzsungeles hős borsot tört Clid orra alá, azonban a koreai játékos keze nem remegett meg, Lee Sinjének segítségével egy 2-1-es vezetést sikerült megteremtenie csapata számára. Ekkor úgy döntött az EDG, hogy itt az ideje tiltani az egykori SKT-s legjobb hősét, ami végül a párharc megnyerésének egyik kulcsa volt. Clidnek Lee Sin hiányában Viegóval és Xin Zhaóval kellett beérnie, amelyekkel látványosan szenvedett az Idézők szurdokában.

A térkép alsó részén mindeközben Viper és Meiko Lucian + Nami választását élvezhettétek Ruler és Life Miss Fortune + Lulu kombójával szemben. Hiába lehet counterpicként tekinteni Lulura Nami ellen, a bot duók közötti különbség látványos volt már az első másodpercektől kezdve. A Griffin egykori felfedezettje tökéletesen kibontakozott a veterán támogatója mellett, a 2017-es Worlds MVP-jének nem volt esélye MF-fel beleszólni a 2v2-kbe. Összességében jobban, de nem túl kreatívan draftolt az EDG, amely a klub történetének első vb döntőjét eredményezte. Az ellenfelük november 6-án 13:00-tól a DWG KIA lesz, akik már dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis a tavalyi fináléban egy kínai együttest (Suning) győztek le, így elég jó tapasztalatokkal rendelkeznek ebben a tekintetben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Te melyik csapatnak szurkoltál?