2021 Worlds: A valaha volt legizgalmasabb LoL vb döntő ötmeccses drámát hozott

2021 Worlds: A valaha volt legizgalmasabb LoL vb döntő ötmeccses drámát hozott

Az előzetes jóslatok mehetnek a szemetesbe, a valaha volt legjobb LoL vb döntőt hozták össze a csapatok tegnap.

A 2021-es League of Legends döntőnek az ötödik mérkőzését egyszerre 4 millióan követték élőben a különböző platformokon úgy, hogy ebben az őrületes rekordban nem voltak benne a kínai adatok. Hiába állították sokan azt, hogy a múlt héten megrendezett T1 vs DWG KIA volt az "igazi" finálé, az EDward Gaming keresztülhúzta a számításokat. Az LPL bajnoka alaposan felkészült koreai ellenfeléből, ami már az első összecsapáson felrúgta a sokak által előre megjósolt erőviszonyokat. 2018 és 2019 után ismét egy kínai szervezet ülhetett fel a trónra, ugyanis a 2021-es Worlds győztese az ötmeccses drámai összecsapás után az EDG lett.

1. mérkőzés 

Átengedte a komfort választásokat a DWG KIA ellenfelének, akik köszönték szépen a lehetőséget, majd lecsaptak Gravesre, Jarvanra és Ryzra. Az egészet megfejelték egy Zilean választással, ami ellen Khan Yasuója és ShowMaker LeBlanc-ja semmit sem ért. Könnyed győzelmet aratott az EDG, rögtön megteremtették a hangulatot ezzel a jókora pofonnal. (1-0 az EDG-nek)

2. mérkőzés

A DWG KIA ezúttal nem hibázott a draftfázisban, tökéletes ellenválasztásokkal (Malzahar LeBlanc ellen, Leona Rakan ellen) reagáltak Maokai edzői húzásaira. A 22-3-as gyilkosságarány mutatja, hogy ezen a meccsen esélye sem volt az EDG-nek. (1-1)

3. mérkőzés

Első alkalommal jutott át Lee Sin a tiltási szakaszon, Canyon rögtön lecsapott rá. Lassan, megfontoltan játszott mindkét együttes, azonban a csapatharcokban kiteljesedett ShowMaker Sylas pickje, valamint elkezdte használni a kombóit Lee Sin. Jiejie hiába lopott Baront a második meccsen a Xinjével, ezúttal erre nem volt lehetősége. (2-1 a DK-nak)

4. mérkőzés

Hiába került egyetlen győzelemre a címvédéshez a DAMWON KIA, az EDG nem rogyott össze a hatalmas nyomás alatt. Egy mindössze kilenc gyilkosságot hozó összecsapáson legyűrték ShowMakeréket, akik semmilyen kontrollt nem tudtak gyakorolni a célpontokra. Jiejie remek játéka mellé kellettek Scout tökéletes Szundibubijai, valamint Flandre óriási farmelőnye a felső ösvényen. (2-2)

5. mérkőzés

A Silver Scrapes után következett a mindent eldöntő meccs, ami egyben a párharc leghosszabbja lett. Több mint 41 percig ütötték-verték egymást a játékosok, azonban végig az EDG egy lépéssel a DWG KIA előtt járt. Scout ismét Zoéval büntetett, Flandre kritikus Flash + ultikat hozott össze Kennennel, Meiko Rakanja nem tudta elhibázni a kezdeményezéseket. Az EDG megérdemelten húzta be a végső ütközetet, így ők lettek az idei év világbajnokai. A döntő MVP-jének Scoutot választották, ezzel ő lett a második középső ösvényes (Faker 2016-ban nyerte meg ezt a díjat), aki a legértékesebb játékosnak járó elismerést megkapta. (3-2 az EDG-nek)

Hiába tartották az elemzők esélytelennek az EDward Gaminget a fináléban, a DAMWON KIA veteránjai nem tudtak élni a felkínált lehetőségekkel. Sokat hibáztak ShowMakerék, így még maradt az SKT az egyetlen olyan csapat, amelyik képes volt egynél több vb-t nyerni. Faker öröksége tovább él, aminek a legjobban a kínai rajongók örültek. Hajnali 2 órakor utcabált rendeztek több városban, ami jól reprezentálja azt a hatalmas érdeklődést, ami az e-sportot, azon belül is a League of Legendset övezi 2021-ben.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő MVP-je?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.