Hosszabbítás végén nyerte meg a K&H MNEB HPCL Szuperkupát a Puskás Akadémia a FIFA 22-ben

Hosszabbítás végén nyerte meg a K&H MNEB HPCL Szuperkupát a Puskás Akadémia a FIFA 22-ben

A hajrában ugyan egyenlíteni tudott az MTK, de aztán jött a Puskás támadója még a büntetők előtt.

A K&H MNEB HPCL 10. szezonjának bajnoka, a Puskás Akadémia és a magyar kupagyőztes MTK Budapest e-sport együttesei veselkedhettek egymásnak a 2021-es őszi Szuperkupa döntőben. Mindkét csapat nagy tisztelettel vágott neki a küzdelemnek, a találkozót megelőzen is remek hangnemben nyilatkoztak egymásról a felek, hogy kiket tartanak a legnagyobb névnek a másik oldalon:

Antal R.: "Szerintem ez nem is lehet kérdés, a kapus Bíró André az, akit mindenféleképpen meg kell említeni, hiszen amit ő is korábban nyújtott az MTK-ban és a Magyar Válogatottban egyaránt az valami hihetetlen!"

Rácz A.: "Stelcz Márton. Az utóbbi időben megmutatta, hogy nem véletlen szemezgetnek vele és környékezik meg a “legnagyobb” csapatok és a válogatott szövetségi kapitánya egyaránt."

A kezdő sípszót követően elég hamar kirajzolódott, hogy nagyon összeállt mindkét csapat, különösen a védelmek remekeltek, ezért nem is igazán sikerült kialakítani helyzeteket, és inkább csak a mezőnyben ment a játék. Az első komolyabb szituáció a 38. percben jött össze az MTK balszélsőjének, Horváth Darius egy védelmi hibát használt ki és lőtt kapura 11 méterről a tizenhatos jobb oldaláról, de Szűcsön nem tudott kifogni. A szünetig gól viszont nem esett, nem úgy a fordulás után, a 61. percben Antal végzett el egy szögletet a bal oldalról, a rövid saroknál Lanecker csúsztatott tovább Nagy Leventének, aki a hálóba bólította 5 méterről a labdát. Sokáig úgy tűnt ez dönti majd a kupa sorsát, azonban a 88. percben Horváthtól egy jobbról érkező beadásnál Orkhan Aliyev megelőzte védőjét és a ráfordulást követően a kapuba bombázva egyenlített, 1:1, döntés tehát a rendes játékidőben nem született.

A hosszabbításban aztán az MTK kezdett erősebben, a 98. percben Balázsfalvi közvetlen közerről érkező fejesét bravúrral hárítani tudta Szűcs. A percek ezután rohamléptékben teltek nagyobb akció nélkül, majd mikor már talán mindenki fejben a büntetőkre kezdett fókuszálni, jött egy labdaszerzés a Puskás részéről. Bíró kírúgását ugyanis Bakos a fejpárbaj megnyerésével visszabólíntotta a támadóharmadba Antalnak, aki az átvétel után két kék-fehér védő között ugratta ki Stelczet, és a már az előző szezonban is brillírozó csatár a hálóőr mellett a hosszúba lőtte a győztes találatot a 116. pecben. Az MTK-nak ugyanis már nem jutott elég ideje arra, hogy újból egyenlíteni tudjon, így a Puskás a megújult együttesével elhódította a FIFA 22-ben az első trófeáját.

K&H MNEB HPCL 2021-es őszi Szuperkupa döntő végeredménye:

Puskás Akadémia 2:1 MTK Budapest
Gólszerzők: Nagy Levente 61', Stelcz Márton 116' ill. Orkhan Aliyev 88'

A mérkőzést az alábbi felvételen teljes egészében meg lehet tekinteni:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!