EDG Viper: „A vb előtt azt hittem, én vagyok a legjobb ADC, de tévedtem”

EDG Viper: „A vb előtt azt hittem, én vagyok a legjobb ADC, de tévedtem”

Az EDG története során először játszhat világbajnoki döntőt, a csapat sajtótájékoztatóján jártunk.

Rendkívül izgalmas és fordulatos meccsen, de végül a szombatihoz hasonló forgatókönyv szerint, 2-1-es hátrányból fordított a kínai bajnok EDG a koreai 3. kiemelt Gen.G ellen az idei League of Legends világbajnokság második elődöntőjében. Ezzel a történelem során először, a kínai és a koreai bajnok küzd meg egymással a vb döntőben. Nem ez lesz az első kínai-koreai összecsapás, de az első alkalom, hogy két régió bajnoka találkozik a fináléban.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatóról készült összefoglalónkat alább olvashatjátok.

Tavaly nagyon sok minden történt, ami miatt nem sikerült jól az év, de idén végre te lettél az LPL legjobb ADC-je. Mi változott azóta?

Viper: A tavalyi évet azzal töltöttem, hogy megpróbáljak rájönni, mi az, amiben fejlődnöm kell. Teljesen ki voltam éhezve a fejlődésre és szerintem ez a hozzáállás a legnagyobb különbség az elmúlt időszakhoz képest.”

2016 óta vagy az EDG-ben, de eddig mindössze két világbajnoki negyeddöntő volt a legjobb eredményed. Idén végre sikerült egészen a döntőig menetelni, mit érzel most?

Scout: „2016 óta én is és a játékom is nagyon sokat fejlődött. Nagyon sok mindent átéltem az EDG-vel, és idén végre sikerült kimagasló formát mutatnom és bejutnom a döntőbe.”

Bdd ellen kellett ma játszanod, aki egész évben és itt a világbajnokságon is remekül játszott. Milyen volt Bdd ellen játszani és hogyan nézel majd szembe Showmakerrel a döntőben?

Scout: „Tudtuk, hogy Bdd köré épül a Gen.G, ezért kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy végig nyomás alatt tartsuk a középső ösvényt, de még így is nagyon jól játszott. ShowMakerrel nagyon szeretném már összemérni a tudásom, nem gondoltam volna, hogy ezt pont a döntőben tehetem meg, de boldog vagyok, hogy végül így alakult.”

Mit gondolsz Ghostról, akivel szembe kell majd nézned az alsó ösvényen a döntőben?

Viper: „Láttam nagyon sokat játszani, szerintem egyrészt a mostani metában ő a legjobb ADC, másrészt, a játékstílusa tökéletesen illeszkedik a DAMWON játékába. És lehet, hogy ez egy kicsit arrogáns lesz, de a vb előtt úgy gondoltam, én vagyok a legjobb lövész, viszont amikor láttam játszani, rájöttem, hogy még sokat kell tanulnom. Ez motivál és inspirál.”

Korábban említetted, hogy amikor egy meccsen ellopják előled a sárkányt vagy Baront, ideges leszel. Hogyan segítettek ezekben a szituációkban a csapattársaid és az edzői gárda?

JieJie: „Alapvetően egy-egy sárkány ellopása jelentősen befolyásolni tudja a játék további menetét, de szerencsére ebben a szériában úgy éreztem, hogy nem ez volt a döntő tényező, így annyira nem aggódtam emiatt.”

7 éve vagy az EDG-nél, közel 600 meccset játszottál már a csapat színeiben, most pedig végre sikerült a vb döntőig menetelni. Mi motivál ennyi év után is és kik segítettek az utadon?

Meiko: „A legfőbb motivációm a kezdetektől, amikor eldöntöttem, hogy profi leszek, az, hogy vb-t nyerjek, és ez a mai napig kitart. Az EDG-től, a csapattársaimtól, az edzői stábtól nagyon sokat kaptam, szeretném megköszönni nekik, hogy ma is itt lehetek.”

Egy korábbi interjúban mondtad, hogy az álmod Canyon ellen játszani. Nos, az álmod teljesül, milyen érzés?

JieJie: Canyon a legerősebb jungler a mezőnyben, de nagyon várom, hogy szembenézzek vele és remélem, győzni tudunk majd.”

Showmaker korábban azt nyilatkozta, hogy az EDG-re potenciális ellenfélként tekint. Most, hogy a döntőben találkozik a két csapat, hogy látod edzőként, fel van készülve a csapat a fináléra?

Maokai (edző): „A DAMWON a legerősebb csapat az LCK-ban, és a scrimeken is kiemelkedőek voltak, de eddig nem rájuk koncentráltunk, mivel olyan ellenfeleink voltak, mint az RNG vagy a Gen.G. A felkészülés most kezdődik, de tele vagyunk önbizalommal.”

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a Gen.G ellen az EDG legjobbja?