Egyedüli magyarként lett Boresz top 300, és indulhat a FIFA22 Global Series első selejtezőjén

Egyedüli magyarként lett Boresz top 300, és indulhat a FIFA22 Global Series első selejtezőjén

Nekünk pedig elmondta milyen taktikával sikerült ezt elérnie, és megosztotta azt is melyik a legjobb kártyája.

A világbajnoki cím megszerzése is az első lépéssel kezdődik, és ezt most Boresz, az LV Esports Team e-sportolója meg is tette. A Division Rivals-en keresztül ugyanis sikerült bejutnia a legjobb 320 játékosa közé a Kelet-Európai régióban, ezáltal jogot szerzett az EA Sports Global Series FIFA 22 versenysorozat első selejtezőjére.

Azt nem árt azért tudni, hogy a kiadó elég komoly változtatást vezetett be idén, ugyanis a Global Series teljes egészében csak PlayStation 5 konzolon zajlik majd, illetve a 2v2-es játékmód is jóval nagyobb hangsúlyt kap. Azok pedig, akik elérik, hogy kipróbálhatják magukat egy online selejtezőn, már valódi tétje lesz a küzdelemnek. Idén minden régióban négy online kvalifikációt tartanak. Boresz a Kelet-Európai csoportban szerepel, és úgy tűnik egyedüli magyarként. Az itt résztvevő játékosok Global Series Pontokat szerezhetnek a FIFA.GG-n elért regionális helyezéseik alapján. A szezon végén az egyes régiók ranglistájának legjobb játékosai meghívást kapnak a Global Series rájátszására.

A Division Rivals alatt pedig LV.Boresz 2223 pontot szerzett és ezzel bekerült a legjobb 320-ba a 285-ik helyen végezve. A bejutáshoz a határ 2220 volt, és csapattársának chris_majnak is csak néhány ponton múlt (2217), hogy nem lehet ott a november 27-28. között tartandó következő körös versenyben. Boreszen kívül ebből a régióból magyar játékosnak nem sikerült ez a bravúr most. Megkérdeztük egyébként Boreszt hogyan élte meg ezt a fantasztikus teljesítményt, milyen taktikát használt és melyik kártya segített neki a legtöbbet, míg összeszedte a szükséges pontot a továbbjutáshoz:

"Az eredmény nagyon felszabadított, mert rengeteget dolgoztam, küzdöttem és játszottam azért, hogy elérjem ezt a skill ratinget. Voltak nagyon jó időszakok, mikor felmentem például global top 200-ba, de előfordultak hullámvölgyek is ilyen-olyan problémák miatt. Összeségében viszont sok munkát fektettem bele, hogy ott lehessek a legjobbak között és részt vehessek az online selejtezőn.

Taktikát illetően most is a 4-2-2-2 felállást használtam, mivel ez már tavaly is bevállt nekem. Abban különbözött idén a Division Rivals, hogy lehetett co-opban és egyénileg is játszani. Sokáig felvittem egyedül, de előfordult, hogy chris-szel toltuk együtt. Sajnálom, hogy neki nem sikerült.

A legjobb kártya, ami nekem rengeteget segített az Mbappé volt, hiszen iszonyatosan gyors, jól cselez és remekül lő."

Boresz a november végi kvalifikációs meccseit streamelni fogja, melyet élőben majd az ő csatornáján követhettek figyelemmel 27-én és 28-án.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képek forrása: facebook.com

Kövess Minket!