Az olasz kávé titkai

Az olasz kávé titkai

Az olasz kávét gyakran illetik az “igazi” jelzővel.

De vajon mivel vívta ki az itáliai fekete ezt a titulust? Mai írásunkban ennek járunk utána! Amennyiben te is szívesen fogyasztod ezt az italt, tarts velünk!

Miben különböznek az egyes kávétípusok?

A kávék fajtáját elsősorban pörkölésük módja alapján tudjuk megkülönböztetni. Így különíthetjük el a hamburgi, a bécsi valamint az olaszos stílusú feketét. Természetesen ezen elkészítési megoldások mind más és más ízhatást kölcsönöznek az italnak. 

Mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége, így szabadon válogathatunk közülük. Az olasz módon pörkölt kávé egy testes, sötét feketét eredményez. Korábban ez a megoldás volt a legelterjedtebb, azonban mára már számos egyéb módszer is kialakult.

Megjelentek ugyanis a piacon a francia eredetű kávék, melyek kevésbé erősek az olaszhoz viszonyítva. Ezek sötétbarna, halványabb színvilággal rendelkeznek, hiszen a pörkölésük kevésbé erőteljes módon történik. Emiatt ízviláguk is lágyabb, selymesebb lesz, mint az itáliai kávé. 

Az igazi olasz kávé előállítása azonban nem egyszerű folyamat. Megfelelő szakértők bevonása nélkül ugyanis könnyen dugába dőlhet a mutatvány.

Az olasz kávé mindig jó kávét jelent?

Nos, nem feltétlenül. A marketingértéke miatt manapság számos erős pörkölésű kávéra ráfogják olasz mivoltát. Ez azonban egyáltalán nem azonosítható a kimagasló minőséggel. 

Az igazán jó olasz feketét ugyanis nem elég erősen megpörkölni, hanem a módszert kellő szakértelemmel szükséges alkalmazni, és természetesen megfelelő minőségű kávéra is szükség van hozzá. Így minden esetben figyeljünk oda az általunk megvásárolni kívánt kávékra és ne dőljünk be a meséknek.

Szeretnél ellenőrzött körülmények közül származó kávét vásárolni? A CafeNash minőségi szemes kávé kínálatából erre tökéletes lehetőséged nyílik. Rengeteg olyan termék érhető el a webshopban, ami maximálisan ellenőrzött forrásból származik. Ezáltal biztosítják számodra a tökéletes ízélményt. 

Az olasz kávé klasszikusan kotyogós főzővel készül, így otthon is könnyen reprezentálhatjuk ezt az italtípust. Ez a kávékészítő régóta hatalmas népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Ugyanis könnyedén lehetővé teszi a minőségi kávé előállítását.

Milyen kávét célszerű beszerezni?

A tökéletes kávé a vásárlásnál kezdődik. Rendkívül fontos kiemelni, hogy célszerű mokka őrlésű kávét beszerezni. Ez azért előnyös, hiszen durvább őrléssel rendelkezik, mint társai. Emiatt kellemesebb italok készíthetőek el belőle. Továbbá a főzés folyamatában is lesznek kihagyhatatlan tennivalóink.

A kotyogót az ideális működés érdekében csak és kizárólag a biztonsági szelepig töltsük meg. A kávéőrleményt mindig csak félig púposra töltsük, és minden alkalommal minimum lángon főzzük le a feketét. Érdemes kipróbálni többféle variációt is, hogy nekünk melyik típus ízlik a legjobban. Így elérhetjük a számunkra leginkább ideális ízhatást. Kellemes kísérletezést és jó kávézást kívánunk!

Kövess Minket!



Közvetítések