A buffok és skinek kapcsolata - A Riot cáfol!

A buffok és skinek kapcsolata - A Riot cáfol!

Pedig ebből jön csak igazán a bevétel.

A League of Legends játékosok körében mindig is egy központi téma volt, hogy most akkor miért is melyik karakter kapja az új skineket. Ez lehet mondjuk egy Worlds esemény, egy lore változás/bővítés, de akár egy esemény is ok lehet arra, hogy új vizuális fejlesztéseket kapjunk. Azonban van egy teória, ami már a játék kezdete létezik és marketing szempontból bizony van értelme. Ezzel kapcsolatban nemrég újra fellángolt a vita. 

In a Q&A, Riot confirmed they want the game to be short, high length instakill fests, because it caters to Chinese players. from leagueoflegends

Sokan gondolják azt, hogy a Riot olyan hősökhöz tervezi az új kinézeteket, akik buffokat kapnak a közeljövőben. Ha tisztán üzleti szempontból nézzük ezt a gondolatmenetet, akkor ez az egyetlen logikus lépés. Hiszen, ha egy hőst karaktert buffolnak, akkor nagy valószínűséggel a győzelmi aránya is fel fog menni. Ha felmegy a győzelmi aránya, akkor sokkal többen játszanak majd vele. Ha pedig többen játszanak vele, akkor többen vesznek rá skint is. Ezt a gondolatmenetet nehezen lehet kikezdeni. De ez a logikai sor csak akkor érvényes, ha a Riot számára csak és kizárólag a profit fontos. Ezt pedig az elmúlt években már nagyon sokszor cáfolták, akár in-game adományozási eseményekkel, akár IRL megmozdulásokkal.

A fenti teóriát pedig nemrég Leung Harrison cáfolta:

"Tudom, hogy nem hisztek majd nekem, de a játékból befolyó bevételek egyáltalán nem befolyásolják a játék balanszért felelős csapatát. Már a 4. szezon óta vagyok ebben a csapatban és el tudom mondani, hogy sokszor úgy jönnek ki skinek, hogy mi nem is tudunk róluk."

Innentől kezdve mindenki azt gondol amit szeretne, de belegondolva abba, hogy ha csak azok kapnak skineket vagy a nagy többség azért kap skint mert, buffolták. Egy idő után ezen események miatt végérvényesen felborulhatna a játék egyensúlya, ezt pedig a Riot sem kockáztatná.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!