A valóságban is elkészítették a Squid Game összes játékát - és a versenyt is megtartották

A valóságban is elkészítették a Squid Game összes játékát - és a versenyt is megtartották

A nyereményt is beleértve 3,5 millió dollárba került az egész produkció.

Óriási fába vágta a fejszéjét az egyik legismertebb YouTuber, MrBeast: elhatározta ugyanis, hogy megépíti a Netflix népszerű koreai sorozatának, a Squid Game-nek (Nyerd meg az életed) az összes játékát és azok elkészültét követően le is bonyolítja a versenyt.

Aki nem ismerné a sorozatot, annak dióhéjban: ismeretlenek elrabolnak 456, javarészt adósságokkal küzködő embert, akiknek különböző, olykor gyerekkorukban is játszott játékot kellett megoldaniuk a 45,6 milliárd koreai von (kb. 11,8 milliárd forint) értékű főnyereményért. Aki viszont elrontja a feladatot, vagy nem teljesíti a megadott időn belül, meghal.

Szerencsére MrBeast esetében utóbbiról egyáltalán nincs szó, ellenben a teljes produkció elkészítését már annál komolyabban is vették: a költségek ugyanis elérték a 3.5 millió dollárt (kb. 1.15 milliárd forint), amelyben benne van a főnyeremény is. A versenyen ugyanis 456 szerencsés vehetett részt, a győztes pedig 456 000 dollárt (kb. 149 millió forintot) vihetett haza. A játék során a sorozatban látott feladványokat kellett teljesíteni, a kiesés viszont nem volt annyira kellemetlen, mint a sorozatban: a játékosok "lelövését" például egy speciális szerkezet szimulálta csak le, míg például az "üveghidas feladványnál", vagy a kötélhúzás során nem több méternyi mélybe zuhantak a kiesett játékosok, hanem szivacsokra.

MrBeast a játékról készített is egy 25 perces videót, amelyben megnézhetjük, hogyan teljesítették a játékosok a feladványokat:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!