Hogyan válasszuk ki fő karakterünket a League of Legends-ben?

Szeretnél előrébb jutni rangsorolt meccseken? Lehet csak a megfelelő main karaktert kell megtalálnod!

A League of Legends leggyakoribb játékmódja az egyéni/páros rangsorolt meccsek, hiszen itt a legnehezebb elérni a kívánt ELO-t. Ahhoz, hogy fejlődjünk, vagy legalábbis haladjunk előre a ranglétrán érdemes ha az embernek van egy “main” (fő) hőse, akit álmából felkeltve is 100%-osan tud játszani. Biztos hallottunk már OTP játékosokról. A rövidítés One Trick Pony-t jelent, vagyis a játékos egyetlen hőst használ, akinek már teljesen a mesterévé vált, ismeri minden csínyját bínyját, és így igyekszik a lehető legnagyobb rangot megszerezni. Ilyen például “Pink Ward” akinek Shaco-ja legendás, vagy “Yassuo” akinek nem nehéz kitalálni mainjét. Igaz az OTP lényege, hogy tényleg igyekszünk egy hőst játszani egyfolytában, és ha a helyzet kedvezőtlen, dodge-oljuk a hősválasztást, de esetünkben egyáltalán nem erről van szó.

Azért szeretnénk kiválasztani egy main hőst, hogy az esetek java részében, ha tudjuk választani, maximalizálhassuk esélyeinket a győzelemre. Én személy szerint 3 hőst javasolnék begyakorolni, akiket tudunk variálgatni a különböző szituációk függvényében. Nekem dzsungelesként ezek Elise, Graves, Kha’Zix. Fontos, hogy a három hős, különböző adottságokkal rendelkezzen, így minden szituációra lesz megfelelő választásod. Ezek közül is a kedvencem Elise, aki ha kell rendelkezik tömegirányítással, hirtelen nagy varázssebzéssel, mobilis, megcélozhatatlanná válás amivel menekülni is tud, és ha a haza megköveteli tankként is megállja a helyét. Számomra tökéletes választás a legtöbb szituációra, és ami még különösen fontos, hogy nem tömeghős, így nyugodtan lépek be minden hősválasztásba, hiszen jó eséllyel se nem választják el, se nem fogják kitiltani. Bár ez a cikk nem erről szól, de akkor is szeretném megemlíteni, hogy szerintem az egyik legalulértékeltebb hős.

Hogy válasszuk ki a hőst?

  • Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom az ARAM-ot, főleg barátokkal játszani. Ha már kiégtünk teljesen a flex mérkőzéseken, vagy csak szimplán lazázni akarunk, akár órákig is képesek vagyunk nyomni éjszakába nyúlóan. Ezt a példát nem feltétlen kell követni, de a lényeg, hogy az ARAM nem csak nagyon szórakoztató, de olyan hősöket is fogsz játszani, amit egyébként magadtól soha nem választanál, nagyon hamar szert teszel a maximum szintre, és tárgyakra, így bővíted ismereteidet a játékról, hősökről, és lehet beleszeretsz egy karakterbe (képletesen).
  •  Ami elengedhetetlen, hogy olyan hőst válasszunk majd, akit szórakoztató játszanunk, és illik a személyiségünkhöz. Nyilván aki élvezi az outplay-eket és fontos neki a változatosság, az nem Rammus-t fogja választani. 
  • Ugyanakkor tartsuk szem előtt, ha szeretnénk feljebb jutni a létrán, kerüljük a nehéz mechanikájú hősöket, hiszen ezeket lassabban tanuljuk meg, és az eredmény is lassabban jön. Azt is mérlegelnünk kell, hogy mostanában a Riot elég sok rework-öt csinál, így érdemes a régi hősöket mellőzni (a következő Udyr). 
  • Nézzük a profikat, és streamereket! Sok hőst megítélünk már a kezdetekkor, mert esetlegesen egy csapattársunk szörnyen játszotta azt. Ha profik kezébe is látjuk a működésüket, láthatjuk, hogy mire is képesek, és lehet, hogy ez válik majd a tökéletes választássá számunkra.
  • Ne siettessük a dolgot! A fő hősünket nem lehet egy napi munka alatt megtalálni. Ez több hétig, hónapig vagy akár évekig is eltarthat (igen, évekig!!!). Az is előfordulhat, hogy meggondoljuk magunkat, ahogy változik az ízlésünk, és fejlődik a játékunk.

Mindent összevetve ne sajnáljunk időt, és energiát invesztálni a dologba, és ne kapkodjunk. Élvezzük a játékot, próbáljunk ki sok hőst, stílust, és ne erőltessük a rangsorolt várólistát amíg nem végeztünk ezzel. Persze tudom, jó buli minden meccsen más hőssel játszani, de ha feljebb akartok jutni, ez a módszer nem fog működni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

https://www.youtube.com/watch?v=azhzBF--Gw4

Kövess Minket!