Úgy tűnik tényleg orbitális összeget ajánlott a TSM Fakernek

Úgy tűnik tényleg orbitális összeget ajánlott a TSM Fakernek

Top ligában és csapatban játszó futballistákat vert volna Faker fizetése.

Az átigazolási szezon egyik legnagyobb híreként futott be a TSM ajánlata Fakernek, akinek szerződése lejárt a T1-nal. Mivel a történet végül nem jött létre, Faker pedig megkapta a nagyobb fizetést a koreai csapatnál, így nem lehetünk abban biztosak, hogy mindez csak pletyka vagy igazság volt.

Most mégis úgy tűnik, hogy egy picit közelebb kerültünk ahhoz a tényhez, hogy a TSM több mint 3,5 milliárd forintot vagyis 11,1 millió dollárt ajánlott évente Fakernek. Mindezt a T1 CEO-ja Joe Marsh mondta el a BMW Rivalry Talk nevű műsorban, ahol elárulta, hogy nagyon közel voltak ahhoz, hogy elengedjék Fakert, mivel volt egy csapat, aki 11,1 millió dollárt ajánlott neki. Mindez elég közel van a pletykákból hallott 3 éves szerződéshez, amely 40 millió dollárt csengetett volna ki a koreai szupersztárnak. 

Végül mindez nem számított, hisz a T1 meghajolt és egy kicsit nagyobb összeget adott Fakernek, összesen évi 7.1 millió dollárt. Valószínűleg az, hogy továbbra is Korea egyik legjobb csapatában játsszon és ismét esélyes legyen a VB győzelemre elég volt Fakernek, évi plusz 4 millió dollárért nem akart elköltözni a világ másik felére levezetni majd "nyugdíjba vonulni".

Az Esport tényleg a világ egyik leggyorsabban növekedő biznisze, azonban talán itt lenne az ideje újragondolni a fizetéseket, hisz ebbe minden csapat és szponzor is belerokkanhat, ha pedig egyszerre többen szállnak ki csapatok mögül, az a ligák és a LoL Esport végét jelentene. Ilyen csillagászati összegeket egyelőre még a legnagyobbaknak sem illene kifizetni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.