Hirdetés

Úgy tűnik tényleg orbitális összeget ajánlott a TSM Fakernek

Top ligában és csapatban játszó futballistákat vert volna Faker fizetése.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Intel Extreme Masters Summer 2021

Vitality vs. Virtus.pro

Hirdetés

Az átigazolási szezon egyik legnagyobb híreként futott be a TSM ajánlata Fakernek, akinek szerződése lejárt a T1-nal. Mivel a történet végül nem jött létre, Faker pedig megkapta a nagyobb fizetést a koreai csapatnál, így nem lehetünk abban biztosak, hogy mindez csak pletyka vagy igazság volt.

Most mégis úgy tűnik, hogy egy picit közelebb kerültünk ahhoz a tényhez, hogy a TSM több mint 3,5 milliárd forintot vagyis 11,1 millió dollárt ajánlott évente Fakernek. Mindezt a T1 CEO-ja Joe Marsh mondta el a BMW Rivalry Talk nevű műsorban, ahol elárulta, hogy nagyon közel voltak ahhoz, hogy elengedjék Fakert, mivel volt egy csapat, aki 11,1 millió dollárt ajánlott neki. Mindez elég közel van a pletykákból hallott 3 éves szerződéshez, amely 40 millió dollárt csengetett volna ki a koreai szupersztárnak. 

Végül mindez nem számított, hisz a T1 meghajolt és egy kicsit nagyobb összeget adott Fakernek, összesen évi 7.1 millió dollárt. Valószínűleg az, hogy továbbra is Korea egyik legjobb csapatában játsszon és ismét esélyes legyen a VB győzelemre elég volt Fakernek, évi plusz 4 millió dollárért nem akart elköltözni a világ másik felére levezetni majd "nyugdíjba vonulni".

Az Esport tényleg a világ egyik leggyorsabban növekedő biznisze, azonban talán itt lenne az ideje újragondolni a fizetéseket, hisz ebbe minden csapat és szponzor is belerokkanhat, ha pedig egyszerre többen szállnak ki csapatok mögül, az a ligák és a LoL Esport végét jelentene. Ilyen csillagászati összegeket egyelőre még a legnagyobbaknak sem illene kifizetni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés