"Az Arcane az animáció és CG jövője!" - Hideo Kojima

A világ egyik leghíresebb videojáték dizájnerének nagyon tetszett a Riot sorozata!

Az elmúlt hetekben a Riot háza tájánál minden az Arcane-ről szólt. Mostanra már igazán lerágott csont lett és mindenki számára egyértelmű, hogy a sorozat hatalmas siker lett. Azonban teljesen másképp hat a pozitív kritika a játék rajongóitól mint egy olyan embertől, akit gyakorlatilag a modern videojátékok Japán atyjának nevezhetünk. Ő nem más mint Hideo Kojima, a Kojima cég alapítója és névadója, aki Twitteren elárulta, hogy nagyon nehezen vette rá magát a sorozat megnézésére, pedig még a premierre is meghívták de akkor azt még visszautasította. Már négy rész után elővette a Twitterjét, hogy elmondja nagyon tetszik neki a sorozat és kicsit bánja is, hogy végül visszautasította a premiert.

Mindemellett pedig olyan nagy sikerű modern animációs sorozatokhoz hasonlította, mint a Spider-Verse, a Love, a Death & Robots vagy éppen a Witness. Volt egy jelenet, ami pedig igazán tetszett neki:

"Rengeteg remek jelenet van az Arcane-ben, de az 6. epizódban látható rész, ahol a Woodkid's "Guns for Hire" nevű zenéje szól egészen elképesztő. Erőszakos, művészi és lírai. Ez az amit úgy hívnék, hogy mennyei jelenet. Remek dal!" - mondta Kojima. Később még ezt is hozzátette: "Újra és újra megnézem a 6. rész végét, egy külön CD-t szeretnék erről!"

Végezetül pedig ezzel a dicsérettel zárt: "Befejeztem az Arcane-t Netflixen. Egészen elképesztő volt az elejétől a végéig. Ezután nem fogok tudni megnézni más CG Anime-t! Ez egy viharos világ, ahol a felszíni város és a földalatti város közötti feszültség a tetőfokára hág. Semmit nem kell tudnod a LoL játékról, hogy élvezd ezt a sorozatot. Mindenféleképp ajánlom!"

Ennél nagyobb dicséretre talán nincs is szüksége a Riotnak, remélhetőleg mindez plusz motivációt nyújt ahhoz, hogy a jövőben ne csak az Arcane-t folytassák, de új történetek is kitaláljanak Runeterra világában!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!