Még ebben a hónapban jelenik meg az Nvidia RTX 2060 12 GB-os változata

Bejelentette a kisebb változásokon áteső RTX 2060-as kártya érkezését az Nvidia, de az eszköz kicsit drágább lesz, mint legutóbb.

Nem könnyíti meg a karácsonyra számítógép-alkatrészt ajándékozni szándékozók életét az igen hosszú ideje tapasztalható, a videokártyákat érintő készlethiány. Az Nvidia ugyan tervezte az RTX 3000-szériás kártyák "frissítését", valamint az RTX 4000-res kártyákat is, ezek közül viszont egyik sem fog 2022 előtt megérkezni. Azonban a zöld csapat megerősítette, hogy visszatér "nyugdíjaztatásából" az RTX 2060, enyhítve kicsit a cikk elején említett készlethiányon - maga az eszköz azonban drágább lesz, mint legutóbb.

Az Nvidia szerint az RTX 2060 "prémium változata" december 7-én kerül a boltok polcaira, az ára viszont tükrözni fogja a megújult specifikációkat. Ez azt jelenti, hogy az új Turing-kártya ára magasabb lehet, mint az eredeti, 6 GB-os változat 299 dolláros (kb. 96 ezer forint) ajánlott fogyasztói ára.

Kérdéses viszont, hogy mennyire lehet a helyzet "megmentője" az RTX 2060ha például ugyanolyan nehezen lesznek beszerezhetők, mint a már piacon lévő társai. A másik kérdés pedig az értéke, a Turing-kártya reflektorfényben eltöltött ideje ugyanis rendkívül rövid is lehet, ha az RTX 3000-res kártyák ismételt megjelenése a következő év elején történik meg. Ettől függetlenül a felújított RTX 2060-as GPU egy pénztárcabarát választás is lehet azok számára, akik minőségi játékélményben szeretnének részesülni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.