FIFA 22 POTM: Ingyen igazolták át a törököt, majd ő lett novemberben az olasz liga legjobbja

FIFA 22 POTM: Ingyen igazolták át a törököt, majd ő lett novemberben az olasz liga legjobbja

Az Inter középpályása 4 ratinget kapott az új lapjára, éppen ezért érdemes egy kicsit közelebbről is megvizsgálni.

A 27 éves török labdarúgó, Hakan Çalhanoğlu a nyáron szerződött az AC Milantól az Interhez, méghozzá ingyen. Nem tett rossz lóra tehát Milánó kék-fekete fele, hiszen a Seria A-ban az eddig lejátszott 14 meccse alatt 5 gólig és 5 gólpasszig jutott. Novembert tekintve betalált az előző klubjának, és ezzel lett 1:1 a végeredmény, de a Napoli és a Venezia ellen is gólt szerzett. Bár 10 pontot szerzett az Interrel, mégis csak a második helyen állnak jelenleg az olasz bajnokságban, 1 ponttal lemaradva az AC Milan mögött.

Ennek apropóján azért mégis ő kapta meg a hónap legjobb játékosa címet a Serie A berkein belül novemberben, ezzel együtt pedig egy új kártya is dukált. Mindegyik statja jóval jobb, mint a Gold verziója esetében, ennek ellenére azért a sebessége, lövése, és legfőképp a fikizális mutatója több sebből vérzik, szóval nem valószínű, hogy sokan szeretnék pénzt nem sajnálva beépíteni a csapatukba. Íme az összehasonlítás:

Cselezésben egész jó, és a passzjátékból is ügyesen ki tudja venni a részét, valamint az is erősíti egy kicsit, hogy 4 csillagos mind skill movesban, mind gyengébbik lábát illetően. Még talán az ára sem elrettentő, de tényleg kérdés ki akarja őt kiváltani, mivel a különböző hírportálok szerint nagyságrendileg 35 ezer coinba kerül az SBC-je.

Talán kevesen tudják róla, de egyébként 2017-ben kapott egy 4 hónapos felfüggesztést a FIFA-tól, és sem az akkori klubjában (Leverkusen), sem a török válogatottban nem léphetett pályára:

"A lausanne-i székhelyű szervezet szerint a 22 éves támadó középpályás megsértette a Trabzonsporral kötött megállapodását, amelyet szabálytalanul, egyoldalúan bontott fel, amikor 2011-ben a német Karlsruhe csapatához igazolt. A török klub 2013 áprilisában fordult a nemzetközi szövetséghez, amely neki adott igazat, de a határozat nem volt jogerős, mivel Calhanoglu a CAS-nál fellebbezett. A játékosnak mellékbüntetésként 100 ezer eurót is fizetnie kell a Trabzonspornak."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!