Megvan kik alkotják a magyar FIFA 22 válogatottat az ENC selejtezőben

Megvan kik alkotják a magyar FIFA 22 válogatottat az ENC selejtezőben

A két játékosra többhetes meccsdömping vár, és az eNations Cupra való kijutáshoz már a menetrend is elkészült.

A FIFA-sorozat berkein belül egyre nagyobb szerephez jutnak a nemzetek és az általuk kijelölt válogatottak. Az EA Sports 2019-ben indította útjára az eNations Cup bajnokságot, és bár a COVID19 az elmúlt esztendőkben kicsit megtépázta a tornát - elhalasztották meg vagy a selejtezőket követően kellett lemondani a szervezőknek -, 2021/22-ben újfent visszatért és némileg át is alakult. Teljes egészében 2v2 formátumban zajlanak majd a mérkőzések, tehát mindkét félnél egyszerre két-két játékos lesz ott a pályán és irányítja a virtuális labdarúgókat.

A mostani kiírásban két kiváló e-sportoló alkotja a válogatott keretet, egyikük a DomiNation eSportsból Molnár "molnargabo" Gábor, másikuk pedig Borkai "Boresz" Ádám, az LV Esports Team feltörekvő titánja. Ő egyébként már az előző szezonban képviselte hazánkat a selejtezőben, de akkor nem sikerült a nyolc együttesből álló A csoportból a továbbjutás. Idén nem volt lehetőség előselejtező tornát tartani a magyar versenyzők számára, ezért a FIFA Global Series Ranking alapján, a ranglista legjobb két játékosa képviselheti Magyarországot.


molnargabo (kép forrása: mlsz.hu)

Most viszont újult erővel vághatnak neki a kvalifikációnak, bár egy kicsit megváltozott a lebonyolítás. Két nemzet egymással kettő 2v2 mérkőzést játszik egymással, győzelemért 3, és döntetlenért 1 pont jár, és mindkét találkozót külön pontoznak. Az induló csapatokat a régiókat illetően különböző konferenciákra és azon belül is osztályokra bontották. Magyarország a konferencia 1, másodosztályában kapott helyet Svájc, Csehország, Írország, Ukrajna Málta és Luxemburg mellett.

A megmérettetés az első héttel kezdődik, és minden héten mindegyik válogatott játszik mindenki ellen. Ezt követően minden héten az összesített pontok alapján az első osztályból 3 ország kiesik, míg 3 a divízió 2-ből feljut. A hetedik hét végére kialakul az első osztályban a végeredmény, és így az első három helyezett jut ki az eNations Cup fináléjára.


Boresz (kép forrása: mlsz.hu)

A magyar duó menetrendje:

December 16

18:00 vs Svájc

18:55 vs Luxemburg

20:45 vs Málta

December 17

18:00 vs Írország

18:55 vs Ukrajna

19:50 vs Csehország

Számunkra Csehország ismerős lehet, a V4-en játszottunk ellenük, molnargabo ott volt azon a meccsen, a csehektől pedig Emerikson küzdött egyik félként ellenünk. Egyébként azok a nemzetek, akik nem tudják kivívni ezen az ágon a részvételi jogot a FIFAe Nations Online Qualifiers Main Stage selejtezőjében még lesz esélyük erre. A meccseket alighanem molnargabo, illetve BoreszFIFA Twitch csatornáján élőben követhetitek és szurkolhattok.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: facebook.com/molnargabo

Kövess Minket!