Csak a profiknak éri meg? Az EA belenyúlt a FUT Champs rendszerébe!

Csak a profiknak éri meg? Az EA belenyúlt a FUT Champs rendszerébe!

Több szint lesz a FUT Champs szériában, és ezáltal a jutalmak is átalakultak a FIFA 22-ben.

Az EA SPORTS komolyabb módosításokat hajtott végre az új FIFA epizód kapcsán a FUT Champions rangokat és jutalmakat illetően, de alig néhány hónappal a megjelenése után a fejlesztők ismét átdolgozták a rendszert, és ezzel mondanunk sem kell, megosztották a játékosbázist.

Ahogy az Ultimate Teamben egyre versenyképesebbé válnak a közösség tagjai, a FUT Champions a játékmód úgy lesz egyre rangosabb. Ez alól a FIFA 22 sem kivétel, hiszen a FUT Champs a legjobb jutalmakat jelentené, papíron legalábbis mindenképpen. A játékmóddal kapcsolatban évekig tartó panaszáradatok után a FIFA 22 egy teljesen új besorolási és jutalmazási rendszerrel indult útjára az ősszel. Az ötletnek az alapja az volt, hogy az alkalmi játékosok is tisztességes csomagokat szerezhessenek anélkül, hogy nagy mennyiségű meccset kellene megnyerniük.

Az idei FUT Champions viszonylag pozitív fogadtatása ellenére azonban az EA SPORTS mégis úgy döntött, hogy drasztikusan megváltoztatja a jutalmazási rendszert, ezzel pedig sokak nem tetszését váltották ki, és egyelőre tényleg nem tudni, hogy ez jó döntés volt-e. Ugye a játékosok idén győzelmenként négy pontot, vereségért pedig egy pontot kapnak, miközben egyre magasabb és magasabb szintre próbálnak feljutni. Az induláskor összesen hat rang volt elérhető, és már mindössze két győzelem után jártak a csomagok, illetve játékosok közül is lehetett választani. Most viszont ez alábbiak szerint változott: 10 rang jött létre, és mindegyik szinten más-más a jutalom. Elsőre úgy néz ki, hogy az alacsonyabb rangokat kissé elrontották, és itt azt is megmutatjuk hány pontot kell szerezni az egyes szintekhez:

  • Rank 1 – 76 p
  • Rank 2 – 72 p
  • Rank 3 – 67 p
  • Rank 4 – 60 p
  • Rank 5 – 51 p
  • Rank 6 – 45 p
  • Rank 7 – 36 p
  • Rank 8 – 24 p
  • Rank 9 – 12 p
  • Rank 10 – 4 p


Rank 10 jutalmai, és a képre kattintva a galériában az összes rankért járó csomagjait meg tudod nézni!

A frissítés legvalószínűbb oka a sok játékos által használt „ingyen győzelem” taktika elleni küzdelem. A FIFA 22-ben azok, akik olyan rangot értek el, amivel megelégedtek, akkor utána szimplán csak elindítottak egy meccset és kiléptek, győzelmet adva ellenfelüknek, de persze még így is megszereztek egy pontot maguknak. Azáltal, hogy az egyes rangokat közelebb helyezik egymáshoz, az EA egyértelműen azt reméli, hogy a játékosokat inkább inspirálni fogja a játék a győzelemre.

A változások azonban megosztják a közösséget. Az egyik FIFA streamer, Bateson87 szerint ez az újítás csak a profi játékosoknak kedvez. Mindenki más veszít vele.

Nem volt azonban mindenki negatív ezzel a dologgal kapcsolatban. Egyesek úgy vélték, hogy ez az új rendszer kiegyensúlyozottabb élményt biztosít, és több feladatot ad a játékosoknak, ugyanakkor megfelelően jutalmazza őket az erőfeszítéseikért. Egy másik FIFA streamer, NepentheZ azt is kifejtette, hogy az új struktúra miatt a FUT Champions kevésbé lesz alkalmi, és talán újra visszanyerheti régi fényét a FUT Champs.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!