Megmagyarázta a Vaják 2. évadának legvitatottabb döntését a sorozat producere

Megmagyarázta a Vaják 2. évadának legvitatottabb döntését a sorozat producere

A könyvek és játékok rajongói dühösek is voltak a Netflixen követhető sorozat legújabb évadának egyik eseményére, ezt magyarázta meg a producer.

Cikkünk spoilert tartalmaz a sorozat 2. évadából!

Feldühödtek és értetlenül állnak a rajongók a december 17-én elrajtolt Vaják sorozat 2. évadának 2. epizódjában látott egyik eseménye előtt. Az történt ugyanis, hogy szereplőink meglátogatták Kaer Morhent, ez a videojátékokban is így történt, a látogatás során Eskelt azonban megfertőzi egy szörnyeteg, és bár eleinte még jól van, az epizód végére teljesen átalakul, Geraltnak pedig végeznie kell vele. Ez volt az a pont, ahol a rajongók felháborodtak, ugyanis Eskel a könyvekben nem hal meg és még a játékokban is Geralt segítségére siet a történet egy pontján.

A kulisszák mögé beavató The Witcher: Unlocked során is előjött ez a téma, ahol a műsorvezető feltette a kérdést a sorozat producerének és showrunnerének, Lauren Schmidt Hissrichnek: "Az emberek szeretnék tudni a választ. Meg tudod magyarázni a döntést, miért kellett őt megölni ennyire hamar?"

"Őszintén megmondva, a forgatókönyv legelső változatában még benne volt egy új szereplő, akivel korábban sose találkoztunk, nem hallottunk még róla, és hirtelen úgy voltunk vele: 'A közönségünk meg fogja ismerni Coen-t, Lambertet, Eskelt, és John-t. Ki fog meghalni? John fog meghalni.' Sokat gondolkoztunk rajta, és tudom, hogy sok rajongója van Eskelnek, akik úgy is éreznek, hogy 'Miért tennénk ezt meg?', de őszintén, a halála mindent meg fog változtatni, és úgy gondolom, ez Geraltot is arra fogja késztetni, hogy rájöjjön, mi történik Cirivel, és ezt gyorsan is kell tennie, különben azt kockáztatja, hogy elveszíti őt és a testvéreit is, ha nem teszi." - válaszolta erre a showrunner.

Ez a sokkoló pillanat viszont immáron azt sugallja a nézőknek, hogy bármi megtörténhet a folytatásban - és meglepő módon, a színészek is így éreznek. Paul Bullion, aki Lambertet alakítja, például most már figyelmesebben olvassa át a forgatókönyvet, hogy kiderítse, meg fog-e halni Lambert a következő részben, mert "senki sincs már biztonságban".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!