1000-1000 PS5 és Nintendo Switch konzolt ajándékozott karácsonyra az ex-profi kosárlabdázó

1000-1000 PS5 és Nintendo Switch konzolt ajándékozott karácsonyra az ex-profi kosárlabdázó

Shaquille O'Neal egy Georgia állambeli általános iskola diákjait lepte meg az ünnepek alkalmával.

Sok olyan híres sportolót ismerünk, akik a világon a legjobban keresők között vannak, vagyonukból nem kevés összeget szánnak rendszeresen jótékony célokra. Ezen személyek közé tartozik a többek között a Los Angeles Lakers és a Miami Heat korábbi, ma már visszavonult profi kosárlabdázója, Shaquille O'Neal is, aki egy podcastben beszélt arról, hogy fontosnak is tartja, hogy valamit visszaadjon abból, amit egykor ő kapott az emberektől.

A 49 éves O'Neal ugyanebben a podcastben számolt be legutóbbi jótékonysági akciójáról is:

"Egy szomorú statisztikát olvastam valahol, ami szerint körülbelül 15-20 millió gyermek karácsony napján úgy kel fel reggel, hogy egyetlen ajándékot sem kap. Nem szeretném, hogy akár egy gyereknek is át kelljen élnie ezt. Hívtam is egy barátomat a Nintendonál, kaptam 1000 Switch-konzolt, majd beszereztem még 1000 PS5-öt, a Walmartból pedig néhány biciklit és elmentem egy általános iskolába, a Georgia-i McDonough-ba."

(Kép forrása)

A gyerekek az ajándékokat nagy örömmel fogadták, többen még el is sírták magukat a boldogságtól. O'Neal hozzátette, hogy bár szegényebb körülmények nőtt fel, a szülei mindig is arra tanították, hogy a rászorulókon lehetőségeihez mérten segítsen, illetve mindig viszonozza azt, amit kap. Az évente megrendezett Shaq-A-Claus eseményén is szokott ajándékokat osztogatni, ha pedig valaki pont őt szeretné meglepni valamivel, nem szokta elfogadni, mert úgy érzi, "nem érdemli meg" azt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!