Komp bemutató - Visszatérhet a legjobbak közé a Katarina reroll

Komp bemutató - Visszatérhet a legjobbak közé a Katarina reroll

Az új frissítés visszahozhat egy 'régi' ismerőst.

A TFT esetében mindig lehet találni egy 'ellenséget', amit lehet utálni, amiért lehet a többi játékost, vegzálni ha azt hozzák. A célkeresztben általában a meta üdvöskéje van, legyen az egyszerű reroll komp, egy kicsit túltolt egység, de akár egy szinergia is. Szinte minden meccsen van egy játékos a vesztes helyzetben, akinek nem azzal törődik, hogy ő mit rontott el/játszhatott volna jobban, hanem nekiáll kutyázni a játékot és persze a játékosokat is, akik hozzák az OP dolgokat. Az ügyeletes OP a szett elején a Katarina reroll volt, azonban a figura nerfje után, a komp nagyon sokat vesztett népszerűségéből, még akkor is, ha olyan sokkal nem lett gyengébb. Ezek után persze jött a karácsonyi szünet és Kata helyett jött egy újabb közellenség: Kai'sa. De a tegnapi frissítés után lehet megváltozik a helyzet.

Miért jöhet vissza?

Erre a kérdésre több válasz is van. Kezdésnek Talon és Ekko kapott egy pici buffot, ami már alapból plusz. A Yordle nerf mitt már sokkal nehezebb a gyors 8. szint és a Kai'sa nerf miatt már nem is annyira éri meg. Félre értés ne essék, Kai'sa még mindig a játék egyik legjobb figurája és még mindig a legjobb Morellonomicon 'gazda', sőt flexbe akár még ebbe a kompba is be lehet pakolni. Szóval azzal, hogy már nem éri meg annyira 4-2 körül megugrani a 8-at ezért a reroll kompozíciók is megkapják a saját lehetőségüket és így a Katarina reroll is reneszánszát élheti. De lássuk, hogy is működik az egész.

Kezdés és early game

A legfontosabb itt megérteni, hogy ez egy reroll kompozíció és a reroll szint a 6. A reroll annyit jelent, hogy három csillagosra akarunk húzni több figurát is a páston. A carry a csapatban Katarina, főleg a játék elején. Ezért a három csillagos Katarina nyilván kötelező, de mellette Talon, Leona és Shaco is mehet. Ekko nincs a 3 csillagosok között, de ennek okáról majd később. Mivel a 6. szint az, amikor a 2 arany értékű figurák előfordulási valószínűsége a legjobb, ezért a cél felmenni 6. szintre, összeszedni 50 aranyat és minden körben lerollolni 50-ig és szedni ki a figurákat. Ez jelentheti azt, hogy próbálunk tolni egy loose streke-et a 2. stage alatt, a Krugok után jó, ha megvan az 50 gold és 3-2 környékén lehet meglépni a hatot és rollolni addig, hogy megvan a komp minden figurája és addig mindenképpen le kell menni, hogy megvan a kettes Kata. Ekkor nagyjából így néz ki a felállás.

A legfontosabb tárgyak kezdésnek Katán egy Infinity és Ekkora mehet a Morello, ezen kívül Blitzre lehet pakolni a tank cuccokat, mert később Ekko és Blitz cserét kap, így ők tökéletesek arra, hogy rajtuk legyenek tárgyak, illetve a Scrap miatt akár extra értéket is ki lehet belőlük hozni. A pozi alapján Leona és Blitz azért van a hátsó sorban, hogy az ellenfél tankjai kimozduljanak a harc elején. A 3-2 esetében a komp megléte azért fontos, hogy az ottani augmentek ne legyenek teljesen randomok.

Mid game

A mid game akkor kezdődik amikor nagyjából stabil a komp és elkezdünk nyerni meccseket. Ezután jöhet a reroll és az egész akkor ér véget, mikor megvan a 3. szintű Kata és Talon. Ha ez megvan, mehet a 7. szint és ideiglenesen mehet be egy Taric az extra sebzésért. Ekkor a Board már így néz ki.

Ha lehet, akkor eddigre be kell fejezni Kata felszerelését, a fenti tárgy mix nagyjából a BIS, de ha van valami healing augment (Thrill, Blessing), akkor a Gunblade helyett mehet egy Spark, vagy akár a legvégső esetben egy Rabadon se rossz. Fontos, hogy a Jeweled Gauntlet nem éri meg, a Crit már megvan az Assa szinergiából.

Late Game

Ha sikeresen megvolt a mid game és még van pénz továbbmenni, akkor jöhetnek a cserék. Blitz helyett jön Braum és Ekkor helyére érkezik Akali, illetve ha már megvan a 8. szint, akkor mehet be Kai'Sa is flexbe. Az Ekko tárgyak közül a Morello megy Kai'Sa-ra és attól függően, hogy melyik 5 arany értékű figurát tudjuk kettesre csapni, pakoljuk át a többi tárgyat. Nyilván Blitz tárgyak mennek Braumra és ekkor így néz ki a komp.

Innen pedig már jönnek a late game tech lehetőségek. Egy Zephyr, egy Shroud sokat segíthet. Ha sikerül fullosra szerelni Kai'sát és felvinni második szintre, akkor ő veszi át Kata helyét a Socialite spoton. Ha pedig sikerül 9. szintet menni, akkor még be lehet pakolni egy Enchanter-t, de a legtöbbször hamarabb lemegy a kör. 

Augmentek

Vannak olyan augmentek, amiket instant kiveszünk, ha az 1-3-nál megkapjuk. Ilyen a Metabolic Boost, a Featherweights, a Rich Get Richer és a Windfall. Persze ezen kívül is vannak nagyon jók, de a játék elején ezek a legfontosabbak. A 2. és 3. augment már lehet más. A Cutthroat és a Smoke Bomb nagyon jó, ha látjuk őket, akkor minden gondolkodás nélkül kivehetők. A Thrill és a Blessing nem rossz, ahogy a Knife's Edge se, de itt az Assasinokat előre kell pakolni. Ki lehet kapni az Assasin Soult és Heartot is, de akkor kicsit változik a felállás. Végül pedig, ha nagyon muszáj, akkor az Exiles vagy a Stand United sem olyan rossz.

Statok

Ugyan még csak egy nap telt el a patch óta, de a Kata komp erősen jön felfelé, már a top 5 ben van és nem tudjuk meddig mehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!