Az Amerikai Álom - a világ legnagyobb limuzinja

Az Amerikai Álom - a világ legnagyobb limuzinja

A világ leghosszabb autója címet egy amerikai limuzin vívta ki, amelyet nemrégiben egy floridai férfi teljesen felújított. A jármű a Guinness-rekordok könyve szerint "Az Amerikai Álom" nevű szuperlimuzin több mint 30 méteres hosszával valóban lenyűgöző.

Miért olyan különleges ez a limuzin?

A Guinness-rekordok könyvében a világ leghosszabb autójaként lett elismerve a “The American Dream” nevű luxuslimuzin. Az autót nemrégiben az eredeti rekordjármű alkatrészeiből restaurálták. Az elismerést Michael Dezernek ítélték oda Orlandóban. Az autó teljes hossza immár 30,45 méter, mellyel lássuk be, igen nehéz lehet közlekedni.

A PLS Partylimuzin Chrysler 300 C típusú limuzinja a maga 9 méteres hosszával és arany színével egészen elképesztő látvánnyal szolgál, és felejthetetlen utazási élményt okoz.

Az autót eredetileg Jay Ohrberg tervezte meg 1986-ban. Akkoriban 18,28 méter volt, és 26 kerékkel rendelkezett, és egy pár V8-as motor hajtotta. A limuzint később Ohrberg 30,5 méterrel hosszabbította meg. A legtöbb limuzin hossza általában 3-5 méter, mely igazán lenyűgöző élményt biztosít az utasok számára.

Milyen felszereléssel bír a legnagyobb limuzin?

Az autó mindkét végéről vezethető, és merev járműként is üzemeltethető. Az eredeti autó az 1976-os Cadillac Eldorado limuzinok alapján készült. Az American Dream igazi luxusélményt kínált az utasok számára, melyet alátámasztanak a különleges berendezések és egyéb felszerelések, funkciók is.

Az autó tartalmaz egy nagy vízágyat, egy úszómedencét, egy ugródeszkát, egy jakuzzit, egy fürdőkádat, egy minigolfpályát és egy helikopterleszállót is. Akár 75 utas befogadására is alkalmas, és ez még nem minden! Az autóban több televízió, hűtőszekrény és telefon is található.

A felújítás folyamata

Miután sok éven át senkinek sem kellett, az autó új otthonra talált Michael Manningnél, aki a New York-i Nassau megyében található Autoseum Technical Teaching Museum tulajdonosa. Az autót lízingbe vette az eredeti tervezőtől, Jay Ohrbergtől az eBay-en. 

Ironikus módon Manningnek is végül az eBay-en kellett árulnia a megvásárolt autót, amikor a múzeum bérleti szerződése lejárt, és nem engedhette meg magának a meghosszabbítását. A limuzint végül Michael Dezer, a floridai orlandói Dezerland Park Autómúzeum és turisztikai látványosságok tulajdonosa vette meg. A Dezer 2019-ben vásárolta meg az autót, és Manning segítségével helyreállította a korábbi dicsőségét.

A Guinness-rekordok könyve szerint a helyreállítás 250.000 dollárba került a szállítás, az anyagok és a munkaerő tekintetében, és három évig tartott. Az Amerikai Álom azonban nem fog útra kelni, hanem a Dezerland Park Autómúzeum egyedi és klasszikus autók gyűjteményének része lesz.

Ne csak álmodj az Amerika Álomról és a luxusútról, hanem valósítsd meg a PLS Partylimuzin nagyszerű limuzinbérlési szolgáltatása segítségével!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!