Nagyobb a FIFA 22 negyedik frissítése, mint gondoltuk: lövések, kapusok, AI is változott

Ha hihetünk a frissítésnek, akkor jobbak lesznek a lövések, a kapusok, és a mesterséges intelligencia is jó irányba változik.

Az EA SPORTS végre leszállította a negyedik Title Update frissítést a FIFA 22 PC-s verziójához – szokásos módon körülbelül egy hetet kell erre várnia a konzolosoknak –, amely több ízben is módosítja, illetve finomhangolja a játékot.

Sokkal nagyobb terjedelmű, mint az elmúlt néhány javítás, és az az igazság, hogy kisebb-nagyobb mértékben szinte mindent megváltoztat a játékban. Igyekeztünk összefoglalni a legfontosabb újdonságokat, de természetesen a Twitter posztban elérhető linken elolvashatjátok a patch teljes tartalmát.

Lövések és passzok

Ami a lövéseket illeti, a fejlesztők csökkentették a lövéseknél alkalmazott rásegítést olyan helyzetekben, amikor a kapus a kapufa közelében van. Lényegében ez megnehezíti a játékosok számára ezeket a szituációkat, viszont egy kis gyakorlással ez azonban akár hosszútávon buffot is jelenthet.

A driven passokat úgy módosították, hogy nagyobb valószínűséggel lépjenek közbe a labda útjában álló játékosok. Emiatt kevésbé lesznek hatékonyak, mint a jelenlegi metában.

Kapusok

A fentebb említett változtatáson kívül, kaptak még némi szeretet a hálóőrök. Mindenekelőtt a kapusok hatékonyabban tudják majd védeni a közeli lövéseket, különösen a fejük közelében és a térdük között elhaladó labdák esetében lesznek ügyesebbek (volt példa rá eddig, hogy nem is mozdultak ezekre a labdákra). Az alacsonyabban szálló lövéseket sem fogják olyan gyakran a saját kapujukba beütni, mint korábban. Nem fordultak elő ilyesmik túl gyakran, de a fejlesztők úgy ítélték meg, hogy érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel.

CPU AI

A FIFA 22-ben a mesterséges intelligencia három fejlesztést kapott ebben a javításban:

  • Először is hatékonyabban fogják az ellenfél játékosait a rövidre érkező szögleteknél.
  • Másodszor is változatosabb lövésekre lesznek képesek.
  • És végül, de nem utolsósorban ritkábban fognak becsúszni.

Az egyik legidegesítőbb részét is javították a játéknak, ugyanis idegenben játszva mostmár a játékos a saját pályafestéseinek színét látja majd.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!