Korea hivatalos LoL csarnokában, helyszíni nézőkkel indult el az LCK

Korea hivatalos LoL csarnokában, helyszíni nézőkkel indult el az LCK

Ilyen volt az LCK 2022 tavaszi szezonjának első napja!

Elképesztően ritka sajnos még most is, hogyha egy e-sport esemény helyszíni nézők részvételével valósulhat meg, az LEC például még a csapatokat sem engedi vissza a stúdióba, Koreában viszont lépett egy merészet a Riot Games, és helyszíni nézőkkel együtt a hivatalos koreai LoL arénában vette kezdetét a tavaszi szezon.

A Helyszín

2017-ben, Szöulban a Riot Games koreai kirendeltségénél kezdődött el az a projekt, amivel a LCK, vagyis a koreai profi League of Legends bajnokság állandó helyszínét és az egyre gyarapodó fanatikus rajongói táborok igényeit megtestesítsék egy olyan komplexumban, ahol a heti 4 verseny napot és közvetítéseket is tudják állandó jelleggel szállásolni.

Ezeknek az együttes hatására épült meg a LOL Park, ami jelenleg több mint 400 rajongót tud fogadni, külön e-sport stadionnal rendelkezik, az angol és koreai nyelvű kommentátori stábnak és több helyszínes közvetítéseknek ad otthont, a rajongók számára pedig több olyan helyszínnel is rendelkezik, mint egy játékosok fogadására szolgáló rész, egy kávézó, ajándékbolt és egy terem ahol a koreai régió kiválóságaival rendeztek be egy kiállítást.

A LoL Park a világon egyedülálló, hivatalosan az első olyan építmény ami a League of Legends rajongók mekkája lehet, az alábbi videóban egy virtuális körbevezetésen vehettek részt.

A Nyítány

Korea dominanciája megkérdőjelezhetetlen, ha a legkiválóbb és legeredményesebb játékosokat és csapatokat keressük a nemzetközi porondon. Már csak emiatt is érezhetjük különlegesebbnek a nyitónap által kínált új és exkluzív tartalmakat, idén egy olyan bemutatót láthattunk, ahol az elmúlt 10 év nagyobb eseményeit foglalják össze, majd a jővőbe tekintően minden csapat elmondhatta, mire számít a tavaszi szezon során.

Három csapat népszerűsége itt is kiemelkedő, a GenG, T1, Damwon Kia triója akikre a leginkább kíváncsiak Koreában és a világ többi pontján is a rajongók. Ebből a triumvirátusból a T1, Faker vezetésével hadba is szállt az első napon és az említett játékos négyszeres gyilkosságot szerezve simán elsöpörte ellenfelüket, a Kwandong Freecs csapatát. Ami idén újítás volt az angol nyelvű  közvetítésekben, hogy a meccsek felvezetőire és lezárásaira már elemző asztallal is készültek. Ami hosszú idő után újdonságnak számíthatott, hogy a rajongók számára is megnyitották a LOL Park-ot így ismételten közönség előtt játszottak a játokosok. A nap másik mérkőzése a DRX vs LSB csapatai között zajlott, ennek eredménye is könnyed LSB győzelemmel zárult 2-0-ás összesítésben, a meccseket pedíg az alábbi linken tudjátok visszanézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!