A hétzáró LoL e-sport összefoglaló, amire mindenképpen szükséged van!

A hétzáró LoL e-sport összefoglaló, amire mindenképpen szükséged van!

Bluerzor és Vizicsacsi továbbra is idegen légiósként játszanak. Bluerzor a spanyol Team Hereticsnél, Vizicsacsi pedig a francia GamersOriginben. Nézzük meg, hogyan teljesítettek a magyarok külföldön a szezonnyitó mérkőzéseiken.

Bluerzor

A spanyol ligában játszó, Subicz “Bluerzor” Dániel és csapata a Team Heretics nyitányával kezdődött el az LVP SL 2022-es tavaszi szezonja. Első mérkőzésükön az ellenfelük, nem más volt mint a Movistar Riders, az egyesületnél, ahol Bluerzor korábban már megfordult egy szezon erejéig. A mérkőzést remekül kezdte a Team Heretics, több korai előnynek köszönhetően a játék 20. percében négyezres volt az arany előnyük, majd a középső szakaszban gyilkosságokban vissza tudta hozni pár percig magát a Movistar Riders. Viszont az egyik csapatharcban Jackspektra Jinx-e megindult és felmosták a padlót az ellenfelükkel szemben, egy Baron Nashor elhozatal után pedig megnyerték a nyitómeccsüket.

A hét második összecsapása sokkal egyszerübben alakult a Team Heretics számára, a mérkőzés egészében összesen 2 halállal rendelkezett csupán az öt játékos a Heretics oldalán, így remek egyéni és macro játékkal már a 20. percnél tízezer arany előnnyel várták a játék középső szakaszát. Itt a sárkánylelket begyűjtve pedig már borítékolható volt a győzelem, így az első két mérkőzését Bluerzor könnyedén behuzta, az első meccsen Xin Zhaoval, a második meccsen Jarvannal játszott a magyar játékos.

Vizicsacsi

A világbajnokságot megjárt felső ösvényes, Kiss “Vizicsacsi” Tamás jelenleg a “Mini-LEC”-nek is becézett francia bajnokságban szerepel, a GamersOrigin csapatában. Az első hivatalos játékuk a GameWard egyesülete ellen volt, itt a korai szakaszban sikerült a Gameward-nak előnyre szert tenni, viszont Vizicsacsi Gwen játékának és a koordinációnak köszönhetően sikerült kiegyenlíteni a mérkőzést a középső szakaszra. A 34. percben, amikor úgy tűnt vége lehet a találkozónak, Vizicsacsi megindult és három gyilkosságot szerzett, így megállította az ostromló GameWard játékosokat. A 41. percben még a Baron Nashor-t is megszerezte a GamerOrigin, a 45. perc után mindkét csapat a déli folyó részre koncentrálódott, hiszen a 7. sárkány érkezett a szurdokba, ami azt jelentette, hogy bárki is szerezné ezt meg, valószínűleg a meccset is megnyeri. A késői szakaszra egyértelműen erősebb összeállítással rendelkezett a GameWard, egy kaotikus csapatharc után a lélekkel felvértezve befejezték a mérkőzést. 

A Vitality Bee, az LEC-ben szereplő szupercsapat kistestvére ellen kellett megküzdenie Csacsinak a hét második találkozóján. Renekton választása -akivel már a karrierje korábbi szakaszában is magabiztosságot és ösvény dominanciát sugallt az ellenfelei felé- nem meglepő módon a játék elején egyértelmű célponttá vált a Vitality számára. Ez alapjáraton nem lett volna akkora gond, ha sikerült volna az alsó és középső ösvényen hasonlóképpen megindulni a GamersOriginnek, viszont a Vitality egy percre se vesztette el a figyelmét, ezért a mérkőzés 20. percében már esélytelennek tűnt a visszatérés és 6 perccel később pedig már a Nexust ütötték. Vizicsacsi 0-2-vel kezdte az LFL első hetét, viszont egyértelműen látszik, hogy csapatának fontos szereplője és amennyiben sikerül finomítani a játék végső szakaszain, egy izgalmas szezont tudhat majd maga mögött a GamersOrigin.

A héten még rengeteg izgalom vár ránk, hiszen a mai nap 17:00-ás kezdéssel elindul a várva várt LEC, amit továbbra is magyar nyelven tudtok majd követni az Esport2TV twitch csatornáján. 

Két mérkőzésre mindenképpen felhívnám a figyelmet, az első egyből a 18:00-tól kezdődő Vitality vs Mad Lions összecsapás lesz, Carrzy szupercsapata a korábban őt is foglalkoztató kétszeres címvédő LEC bajnok ellenében.

A másik, pedig a Vitality vs Fnatic rangadó, ami egyben a hét mérkőzése is, hiszen papírforma alapján a két jelenlegi legerősebb csapatot láthatjuk majd egymásnak feszülni, ez a találkozó szombaton 21:00-ás kezdéssel látható majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!