Hirdetés

Több oldalas prezentációval játszik Yuumi topot egy master játékos

Ha azt hittétek a múltkori Janna-Smite kombó a legütősebb, akkor tévedtetek.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

K&H MN3B Valorant

K&H MN3B Valorant Zárt Selejtező - Illés Akadémia Spirit vs. UEG assorted

Hirdetés

A felső ösvény egy varázslatos hely és talán vita nélkül mondhatjuk, hogy a legtöbbet ott változott a meta az évek során. Van hogy a tankok, van hogy a bruiserek és van, hogy az AP hősök a legerősebbek a felső ösvényen. Azonban szerencsére nem csak az alap sémákkal játszhatunk topon, bármilyen ranged hős is borzasztó irritáló tud lenni. A legnagyobb csapás vagy éppen áldás viszont akkor érte a felső ösvényen játszó játékosokat, amikor rájöttek, hogy gyakorlatilag hasztalanok a csapatharcokban és egyáltalán nem számít mit boxolnak ellenfelükkel úgyis minden a csapat többi tagján múlik.

Ekkor megérkezett az ötlet, miszerint miért ne játszunk inkább támogató hősöket, akikkel a hatos szint kifarmolása után gyakorlatilag búcsút intünk a pálya felső részének és elkezdjük fogni a dzsungelesünk és midesünk kezét. Mindez végül olyannyira jó ötlet lett, hogy a Riotnak többször is lépnie kellett ellene, mivel gyakorlatilag csak Janna, Sona és Soraka topot láthattak az emberek. Azóta nagyjából minden visszaállt a régi kerékvágásba, azonban úgy tűnik, hogy a taktika még mindig játszható, főleg a magasabb szinteken. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy tavaly Master 400LP játékos, aki beleunt Aatroxba és Yorickba és úgy döntött, hogy a játék egyetlen olyan hősével fog topozni aki minden logika szerint az alsó ösvényre való. Ő nem más, mint Yuumi, akivel 27 mérkőzést játszott le és 70%-os győzelmi arány ért el az előszezonban.

Azonban sajnos a Yuumi top láttán sokan teljesen jogosan inkább kiléptek a hősválasztásból, így általában jó sokat kellett várnia míg csapattársai elfogadták, hogy Yuumival jön. a flame-ről nem is beszélve. Épp ezért úgy döntött, hogy készít egy guide-ot, amit minden meccs előtt belinkel csapattársainak. Ebben elmagyarázza, hogy a Yuumi top miért jó és mit kell tennie a többieknek a győzelemhez. Ez viszont nem fogta meg úgy az emberek szemét, így inkább készített egy 7 oldalas prezentációt is, ami kihagyhatatlan lett mindenki számára:

Elmondása szerint csupán annyi a lényeg, hogy az ulti eléréséig valahogy túléljen, ami után búcsút int a felső ösvénynek és ráakaszkodik a carry hőssel játszó dzsungelesre ketten pedig gyakorlatilag megnyerik a meccset. Persze mindez egyszerűen hangzik, az ellenfél top lanere viszont gyorsan végigmehetne a tornyokon, így leginkább a mides, de az ADC is plusz feladatot kap. Néha el kell kapniuk a minionokat fent is amivel ők is több XP-hez és goldhoz jutnak.

Nagyon reméljük hogy azért ez nem lesz meta, de úgy tűnik, Wunder végül nem is trollkodott a scrimeken. Csupán csak nem engedték neki, hogy kipróbálja a forradalmi ötletét...

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
12 db hozzászólás
 • PalFeed 13 napja
  Imagine Yummi otthagyja a lanet és Tryda vagy Yorick 15p-nél az inhibet üti
  0 0 Válasz
 • Detrix 13 napja
  Kellene már valami szabályozás ez ügyben.
  0 0 Válasz
  • RaavenTheRed 13 napja Detrix
   Hidd el Detrix sosem lesz szabályozás. A Top már az egyik leg idegesítőbb lane a játékban mert hemzsegnek az ADC-k meg az egyébb trollpickek.
   0 0 Válasz
 • centre_syrup 13 napja
  GG
  0 1 Válasz
 • TilLevente 13 napja
  GG
  0 1 Válasz
 • DrSynclear 13 napja
  gg
  0 1 Válasz
 • RaavenTheRed 13 napja
  Remek... Nem elegek a rohadt ADCk Toplanen már a Yuumik is. Kész csoda hogy még nem láttam szívből gyűlölöm ezt a kis dögöt.
  0 0 Válasz
 • AndyAoki99 13 napja
  XD
  0 0 Válasz
 • justwalkingmydog 13 napja
  Ha *********ség és működik, akkor nem *********ség
  0 0 Válasz
  • justwalkingmydog 13 napja justwalkingmydog
   Ennyire csúnya szó az a h betűs? :o
   0 0 Válasz
   • YaminaXx 11 napja justwalkingmydog
    ezek szerint XD
    0 0 Válasz
 • RaavenTheRed 11 napja
  Én tegnap láttam egy hasonló Picket. Yuumi JG volt egy Supp itemmel és volt még egy Lethality Yorick top. Már a Game elején ráugrott a Yorickra és gyakorlatilag 1v2-znöm kellett a játék közepéig. Esélyem sem volt rendesen farmolni vagy jobban kijönni a laneről mert egyből megöltek. Azután a Mides Quiyanára ugrott rá és rajta is maradt hogy Combozhassák az ultikat. persze se Jg campet nem vitt se semmit egész játék alatt csak a Bluekat vitte de semmi több. Ritka undorító egy Trollpick volt srácok kívánom nektek hogy ne találkozzatok ilyennel f***ssal.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés