Három csapat maradt veretlen az LEC-ben a második nap után.

Három csapat maradt veretlen az LEC-ben a második nap után.

Három csapat maradt veretlen és komoly kérdéseket tehetünk fel egy csapat kapcsán, akikkel szemben nagyobb elvárásokkal érkeztünk az LEC tavaszi alapszakaszának első hétvégéjére.

Izgalmas meccsek és váratlan választásokkal teletűzdelt második napot produkált a legrangosabb európai League of Legends bajnokság.

RGE VS MSF

A mérkőzés kezdetén a Misfits folyamatosan Larssen Viktorját büntette, ezzel egy kisebb előnyre tettek szert.

A Rogue viszont Malrang segítsége nélkül is tudott az oldalsó ösvényeken meglepetést okozni, hiszen elsőnek Odoamne volt, aki egyéni gyilkosságot szerzett, és ezzel egyidőben az alsó ösvény duó Comp és Trymbi is büntetni tudta az ellenfél párosát. Az első két sárkányt hiába szerezte meg Shlatan a Misfits számára, több alkalommal is gyilkosságokat ajándékoztak a Rogue játékosok részére, a harmadik sárkányért folytatott harcban pedig taroltak a kékek, 4 játékost tüntettek el és még lopni is sikerült Malrang szemfülességének köszönhetően.

Percekkel később ismételten a sárkány köré csoportosultak a csapatok, Malrang ismételten elcsaklizta a sárkányt viszont nagyobb veszteségek nélkül tudott elmenekülni a Misfits.

Az összecsapás záró mumentumában a Misfits megszerezte a Baron Nashort, viszont a Rogue egy játékos kivételével mindenkit el tudott hozni, és ezzel szabadon nyomultak előre a bázis felé, így felkerülve a tabella élére 2 győzelemmel és 0 vereséggel. 

BDS VS XL

A találkozó gyilkosságokban szegénykedett az első 18 percben, inkább csak az XL macro játékában tudtunk gyönyörködni hiszen több tornyot is úgy hoztak el, hogy védelmi lehetősége nem volt a BDS-nek. A középső ösvényen elhelyezkedő 2. szintü toronynál a BDS meghúzta a ravaszt és azonnal kezdeményeztek, kettes teleportal érkezett Adam és NuclearInt, remek koordinációjuknak köszönhetően kettő játékost sikerült eltüntetniük.

A sárkányoknál folytatott harcokban több alkalommal is mindkét oldal részéről szereztek még gyilkosságokat, viszont a BDS továbbra is szebb csapatharcot prezentált, ennek köszönhetően a győzelmet is megkaparíntották a mérkőzés 38. percében. 

SK VS MAD

Elyoya ismételten Dianat kapott, és a játék korai szakaszát teljes mértékben tudta dominálni, a mérkőzés 15. percében háromezres arany előnnyel rendelkezett a Mad Lions. Eddig ritkán fordult elő a Vegytech-lélek a szurdokban, viszont az SK gyönyörűen mutatta be a nézők számára, hogyan is lehet kihasználni azt a füstfelhőt amitől láthatatlanná válnak a karakterek, hogy az oldalsó ösvényeken meglepetésszerűen tudják büntetni az elhelyezkedő játékosokat folyamatosan. Ezzel tornyokat és gyilkosságokat egyaránt begyűjtve lefaragták arany hátrányuk egészét. A 28. percben még a Baron Nashort is sikerült megkaparítania az SK Gaming csapatának és egy csapatharcot is nyertek ezután, így a vezetés és az irányítás is náluk volt ami az alsó ösvényen inhibitor tornyot is jelentett. A 33. percben érkező Ősi sárkányra viszont a Mad Lions tudott jobban kilépni, megkaparíntva az erősítést a harcot is nyerték, így ők tudtak ismételten irányítani a meccsen. Végletekig elhúzódó találkozót láthattunk, az 50. percben alsó ösvényes inhibitort szerzett meg, ezt követően az SK ismételten kihasználva a füstfelhőt elrejtőzve meglepte a Mad Lions játékosait és csapatharcot nyervén be tudták fejezni a mérkőzést.

G2 vs AST

Meglepetés hősöket láthattunk a G2 kompozíciójában, hiszen Seraphine lövész és Pyke támogatóval érkeztek az Astralis elleni összecsapásra. A 6. percben mindkét támogató a középső ösvényen találkozott, ebből kezdetben Promisq húzta a rövidebbet, viszont az érkező Zanzarah és Dajor tudott szépíteni Caps büntetésével.

A következő 15 percben a G2 mutatta meg tökéletes macroját, amivel 5 tornyot és négyezres arany előnyt tudtak felhalmozni. Az Astralis megpróbált Baron Nashort hozni, amire a G2 válaszul 2 gyilkosságot kaparíntott meg.

Ezután folytonos ökölpárbajt láthattunk a két csapat részéről, amiből a G2 sorra jobban jött ki, hiszen 9 tornyot és 2 inhibitort is megtudtak szerezni, a mérkőzés végén az Astralis bázis ostrom közben vérzett el, hiszen érdemleges minion takarítási képességekkel nem rendelkezett a kompoziciójúk. 

VIT VS FNC

Nem véletlenül volt beharangozva a hét mérkőzésének eme találkozó, már a 6. percben egy olyan játékot láthattunk Wundertől, ami örök időkre benne lesz a legszebb pillanatok egyikében.

A kezdeti problémákat leküzdve a Vitality összeszedte magát, és az alsó ösvényen szállt ismételten harcba, ami két gyilkosságot és sárkányt is jelentette számukra.

6 perccel később Perkz találhatta magát szorult szituációban, viszont a segítségére érkező Selfmade és Labrov megtudták forgatni a Fnatic játékosait az északi dzsungelben olyannyira, hogy ismét 2 játékos hullott el. 

A 21. percben hétezres arany előny volt a Vitality számára, így bátran próbálkoztak a Baron Nashor elhozatalával, ezt a Fnatic nem igazán szerette volna hagyni, ezért egy nagyobb csapatharc után az aranykülönbség csökkent és a Baront se kaparíntották meg, gyönyörű játék volt Wundertől és Hylissangtól. 

A Fnatic sárkánylélekkel felvértezve indított offenzívát a középső ösvényen, bátra nyomultak előre, és bár Upset nagyon hamar áldozata lett a Vitality csapatának, a többiek konkrétan letörölték a Vitality játékosokat ezzel behúzva a hét mérkőzését!

A szuperhétvége folytatódik és a kérdés csupán az, ki marad továbbra is veretlen? A Rogue az Astralis ellen bízonyíthat, a Fnatic a meglepetés győzelmet szerző SK ellenében várja a folytatást és a G2 pedíg a Mad Lions-szel néz farkasszemet. A tegnapi összes mérkőzés összefoglalóját az alábbi videóban tudjátok megtekinteni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!