Hatalmas pofon és kettő favorit, így zajlott az LEC szuper hétvégéjének záró napja.

Hatalmas pofon és kettő favorit, így zajlott az LEC szuper hétvégéjének záró napja.

Több kérdés merült fel a szuper hétvége után az LEC-ben, a legnagyobb reményekkel érkező csapat szétesni látszik és súlyosbodó járványhelyzet.

BDS VS MSF

Hatalmas oda-vissza harcot produkált számunkra a nap első mérkőzése, hiszen a játék korai szakaszában folyamatosan agressziót láthattunk a BDS és a Misfits játékosaitól. Az első komolyabb harcot, a 17. percben a BDS-nek sikerült behúznia, Cinkrof Xin Zhao-val a sárkányt és 2 játékost is sikeresen tüntetett el, ezzel átvéve az irányítást a szurdokban.

A következő sárkányt is sikeresen szerezte meg a BDS, viszont a Misfits itt már dominálta a csapat harcokat és Vetheo egy eszméletlen megérzést követve vadászta le xMatty-t.

A mérkőzés hátralévő részében a Misfits ragyogott, a BDS összezuhant és a Nyulak győzelemmel zárták a hetet.

VIT VS XL

A nap második mérkőzésén arra számítottunk, hogy a Vitality egy könnyű győzelmet fog majd aratni, viszont az XL más elképzelésekkel vágott bele. A meccs első felében csak a macro játékban gyönyörködhettünk, illetve XL lélekjelenlétén a folytonos nyomás alatt amit Selfmade generált. Az első 4 sárkányért folytatott harcokban az XL 1-1 gyilkossággal mindig jobban jött ki és gyűjtötte a jelzőket is. A Lelket jelentő csatában, meghúzták a ravaszt és elzavarva ezzel a Vitality gyengélkedő játékosait.

A 37. percben a Vitality, úgy gondolta az Ősi sárkány megszerzésével nagyobb esélyük lesz a győzelemre megszerzésére, viszont ezt rosszul gondolták. Finn folyamatosan ostromolta a bázist, amíg a többiek sikeresen állították meg a hazatérési próbálkozásokat ezzel elegendő időt nyerve arra, hogy Finn lerombolja a Nexus-t.

RGE VS AST

A nap harmadik találkozója borzasztóan egyoldalú sikerült a kompozíciókban lévő hibák miatt az Astralis oldaláról, Renekton - Viego - Akali - Jhin és Leona volt az 5 választott hős, ami azonnal szembe tűník, hogy Viego-nak olyan ösvényekre van szüksége az effektív rajta ütésekhez, ahol prioritást tudnak generálni. A kompozíció egyetlen tagja Renekton képes erre, így végig szenvedték a mérkőzést és igazi ellenállás nélkül sorra döltek be a tornyok majd végül a Nexus. 

SK VS FNC

Kezdésként remekül indította a találkozót a Fnatic, hiszen Sertuss-t sikerült már az első percekben büntetni egy remek Hylissang halálos ítélettel. 

A gyenge kezdés ellenére, Gillius remekül érezte magát, két hírnököt kaparintott meg a csapata számára majd, több sikeres rajta ütésben is szerepet vállalt. Viszont a 20. perc után elég volt egyetlen hiba az SK részéről és a Fnatic azonnal Baron Nashor erősítést szerzett, ezt kihasználva pedíg, sorba döltek a tier 2-es tornyok a középső és alsó ösvényeken. 

A mérkőzés végén is Hylissang volt a főszerepben, minden egyes Halálos Itélet célpontot talált és ezzel főldbe döngölve az SK reményeit a mérkőzésen.

MAD VS G2

A nap mérkőzésén, a két-két újonccal kiegészülő csapatot láthattunk megmérkőzni, a probléma ott kezdődött, hogy míg a Mad Lions könyörtelenül és bajnok csapathoz méltóan játszott, addig a G2 kizárolagosan csak 15 percig találhatta meg a lehetőségeket.

Annak ellenére, hogy a G2 kompozíciójának kellet, volna erősebbé válnia a meccs hosszúságával arányosan, mégis a Mad Lions volt aki tökéletesen ostromolt és lépett ki a neutrális célpont felé, miután a Baron Nashort is megszerezték perceken belül véget is vettek a találkozónak.

A szuper hétvége záró gondolatai leginkább csak a Vitality kapcsán felmerült kérdések lehetnek, hiszen a felállásukban lévő tehetség és tapasztalat egyértelműen megvan. Az összhang és a választások hatalmas gyengeségeik, amiket mihamarabb orvosolni kéne hiszen, jelenleg a korábbi szuper csapatok útját követik ami nem sok jót jósol a játékosok számára. 

A másik nagy kérdés a pandémia súlyosbodó helyzete miatt áll fenn, hiszen a külföldi stábban több pozitív tesztet is kaptak eredményül, ami jelen helyzetben azt eredményezte, hogy a stúdió stábja, több kisebb, elkülönült csoportban tud csak dolgozni, minimális személyes kontaktal egymással szemben is. A kommentátorok és elemzők nem lesznek egy teremben, hanem őket is megpróbálják a stúdió több különböző pontjain elhelyezni és az otthoni munkavégzéshez hasonlóan összekalibrálni majd a hétvégi adásnapokra. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.