Hirdetés

Súgó egy sikeres League of Legends szezonhoz!

Ebben a cikben megpróbálunk segítséget nyújtani annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet fejlődjetek a szezon során.

Hirdetés

Mindenki találkozott már azzal az érzéssel, ami a sorozatos vereségek után kedvtelenséggel jár a szezonok végefele és a következő szezon kezdetekor rengeteg mondják, hogy “idén sikerülni fog”. Van akiknek valóban sikerül is, viszont azoknak akiknek nem, itt a segítség, annak érdekében, hogy sikeresen tudjatok elrugaszkodni a rangsorolt létra kezdeti lépcsőfokain.

Hogyan kezdjek neki?

A legnehezebb dolog egyértelműen az első dolgot megtalálni aminek változtatásával effektívebbek lehetünk. Személy szerint azt tudnám javasolni, hogy mindenképpen csökkentsük a hős bázisunkat, ha fejlődni szeretnénk. Ez a lépcsőfok olyan játékosokon tud segíteni, akiknek 75+ egyedi játszott hőse van az elmúlt szezonban, amennyiben nem tartozol ebbe a körbe nyugodtan hagyd ki ezt a részt és görgess tovább!

Statisztikai ellenőrzés

Nyissuk fel a saját op.gg oldalunkat és nézzük meg az alábbi statisztikai adatokat: Összesen hány különböző hőst játszottunk a 2021-es szezonban, például ha 315 lejátszott mérkőzésen, 74 különböző hőssel rendelkezünk, azt jelenti minden negyedik mérkőzésen más hőst vettünk elő, akkor mindenképpen változtatnunk kell, hiszen így csak álom marad majd a magasabb rang elérése.
A jelenlegi Észak és Keleti régió legjobb 5 játékosára jellemző, hogy 4-5 karakterrel játszik a legtöbbet. Náluk 315 mérkőzésen összesen 33 különböző karakterről beszélhetünk, ami nyolcszor kevesebb mint, a korábbi adat!

Tehát az első tanácsunk: A nagyobb számú mérkőzés adott hősökkel sikeresebbé fog tenni, mintsem ha minden meccsen más-más hőst próbálhatnánk

Hősbázis csökkentése

A következő lépésünk bár drasztikusan hangozhat, képes iszonyatosan sokat segíteni és meglepően jól tud működni azoknak, akik azonnali eredményeket szeretnének. Ismételten a statisztikai adatokhoz fogunk nyúlni, viszont jelen esetben a győzelmi arányokat fogjuk összehasonlítani a lejátszott mérkőzésekkel. Amennyiben rendelkeztek olyan hősökkel akikkel több mint 30 meccset játszottak le, viszont a győzelmi arány nem közelíti meg a +50%-ot, akkor mindenképpen érdemes ezeket hanyagolni. Abban az esetben ha, találkoztok olyan statisztikai aránnyal ami meglep titeket javasolnám ezen karakterek elfelejtését ismételten. A hős bázisotok nagy része így valószínűleg a süllyesztőbe fog kerülni, viszont megmarad azon hősök csoportja akikkel mindenképpen jó teljesítményt tudtok hozni minden szituációban. Egy remek példában látható, hogy adott idéző 3 legjátszottabb karakterének hatalmas győzelmi aránya van, ő alkalmazta az imént bemutatott drasztikus módszert. 

Legyenek céljaink

Miután megvannak a hősök, amikkel játszani fogunk a rangsorolt meccseken, itt az ideje meghatározni a céljainkat az idei évre. Ebben a részben, pár olyan célt mutatunk be, amiket a kliensen belüli statisztikai elemzéseknél is tudtok ellenőrizni és nyomon követni. Véleményem szerint összesen kettő vagy maximum három általános és végül egy nagyobb erőfeszítést igénylő célra lenne szükség a szezon során.

Specifikus célok

A specifikus célok a legkönnyebben meghatározhatóak, legmagasabb CS/perc, legmagasabb kihelyezett őrszemek száma/perc, legmagasabb gyilkosságokban való részvétel. A kliensen belüli statisztikai oldalon találtok még számtalan specifikus célt, amit a mérkőzéseiteken nagyobb odafigyeléssel kezeltek sikeresebb szezont tudhattok majd magatok mögött. 

Általános célok

Az általános célokat meghatározni jóval trükkösebb tud lenni, viszont elengedhetetlenek a sikeresség céljából. Az első ilyen lehet az eltökéltség, ez nem abban merül ki, hogy a legtökéletesebb döntéseket hozzuk meg, hanem bizonyos szituációkban bízzunk a döntéshozatalunkban és úgy is cselekedjünk. Amennyiben hibás döntést hoztunk, tanulni tudunk belőle ami fejlődést fog maga utána hozni.
A másik ilyen lehet a proaktivitás, nem kell előre látnunk az ellenfelünk minden mozdulatát és tervét, inkább magunkban gondolkodjunk el azon, hogy  hasonló szituációkban mik voltak a saját lehetőségeink és hogyan reagáltunk rá. Összességében, ezek a célok nem az eredményen alapulnak, hanem a fejlődési görbe egyik nagy részét teszik ki minden játékos életében. Amennyiben odafigyelünk a fejlődésre az eredmény magától fog majd jönni.

A végső cél

A végső célunk az, amit egészen az év végéig nem kell ellenőriznünk, hiszen csak el tántoríthat tőle. Ez a cél lehet egy rang, egy bizonyos karakterrel egy győzelmi arány, akár még egy csapatba való kvalifikálás is. Fontos, hogy az általános és a specifikus célok elérésére koncentráljunk és ténylegesen csak a végcél akkor jelenjen meg, ha már végeztünk a szezonnal. Ünnepeljük meg a győzelmeinket és tanuljunk a vereségekből folyamatában!

Készítsünk bemelegítő és gyakorló rutinokat

Fejlődni egy videojátékban nem különbözik a képességeink fejlesztésétől, itt is gyakorlásra van szükség ahhoz ha jobbak szeretnénk lenni. Mindig a bemelegítéssel kezdjünk ez öt és tíz percet vesz igénybe, amit a gyakorló játékmódban valósíthatunk meg azzal a hőssel akit több mint valószínű, hogy játszani szeretnénk. Itt érdemes a farmolást, karakter specifikus kombókat és nehezebb mechanikai elemeket újra és újra venni, hiszen megragadhat az izom memóriában. Érdemes dzsungelesként begyakorolni azokat az útvonalakat is, amiket majd a mérkőzéseinkben is használni szeretnénk, hiszen felfedezhetünk olyan kreatív rajtaütési lehetőségeket is amiről korábban is nem számoltunk volna.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • hi_im_lobotomy 3 hónapja
  'Abban az esetben ha, találkoztok olyan statisztikai aránnyal ami meglep titeket javasolnám ezen karakterek elfelejtését ismételten.' Én például totál meglepődtem azon, h tavaly Luluval 15 (összes játszott game 6-7%-a) meccsen 96% győzelmi arányom volt. Akkor idén inkább hanyagoljam a Lulut?
  0 0 Válasz
  • DrSynclear 3 hónapja hi_im_lobotomy
   Igen
   0 0 Válasz
 • DrSynclear 3 hónapja
  gg
  0 1 Válasz
 • PalFeed 3 hónapja
  Nagyon hasznos cikk viccen kívül...de csak a poén kedvéért, én minden nap órákat töltök a gyakorlószobában hogy Garen kombóit elsajátíthassam
  1 0 Válasz
 • AndyAoki99 3 hónapja
  Köszi!
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés