A 12.1-es frissítés legjobb win rate-tel rendelkező hősei

Ti játszottátok, vagy játszátok rendszeresen az alábbi hősöket? Esetleg van aki meglepetést okozott?

A League of Legends mostanra 158 hőssel rendelkezik. Mindegyik egyedi képességekkel és játékstílussal bír, így igen nehéz több karakternek is a mesterévé válni. Hiába az egyensúlyra való törekvés a karakterek elkészítése folyamán, mindig lesznek jobban, és kevésbé jól teljesítő hősök, éppen ezért szükségesek a gyakorta megjelenő apró frissítések. Azok a bajnokok akik kiugróan jól teljesítenek átlagban gyengítést, míg a kevésbé eredményes hősök erősítéseket kapnak.

Felmerül a kérdés, hogy akkor mi a helyzet a nehezebb hősökkel, hiszen ha nem profi kezekbe kerül, nagy valószínűséggel vereség lesz a játék vége, de hozzáértő irányítás alatt szinte legyőzhetetlenné is válhat. Ha viszont emiatt a globális átlag miatt bónusz erősítéseket kap – a már amúgy is erős hős –, akkor kiegyensúlyozatlanná válik a játék. Éppen ezért, csak platinum és afeletti teljesítményeket veszi számításba a Riot, ahol az emberek már nagyjából tisztában vannak a játék menetével, prioritásaival, hőseivel. Kis érdekességképpen összegyűjtöttük nektek ösvényenként a 12.1-es patch legjobb win rate-tel rendelkező hőseit.

Top lane: Shen

Shennek van a legmagasabb győzelmi aránya a 12.1-es patch felső ösvényesként. 52,72 százalékos győzelmi mutatójával megelőzi Garent (52,11 százalék), Nasust (51,96 százalék) és Tahm Kenchet (51,92 százalék) is.

Jungle: Nunu

u.gg szerint 53,17 százalékos win rate-tel, és 2,8 százalékos kitiltási arányával a 12.1-es patchben a hős megelőzi Trundle-t (52,60 százalék), és Amumu-t (51,73 százalék) is egyaránt.

Mid lane: Zilean

Zilean nagyon magas, 54,49 százalékos győzelmi rátával rendelkezik. Az öreg varázsló az elmúlt hetekben feljebb lőtte a tabellát, és olyan bajnokokat vert meg, mint Pyke (53,49 százalék), Anivia (52,70 százalék) és Aurelion Sol (52,55 százalék).

Bot lane: Karthus

Karthus 53,68 százalékos győzelmi, és két százalékos kitiltási aránnyal áll a bot lane élén. A mágus olyan bajnokokat ver le, mint Swain (53,39 százalék), Ziggs (52,44 százalék) és Veigar (52,09 százalék). Ami a hagyományos ADC-ket illeti, Vayne rendelkezik a legmagasabb győzelmi aránnyal, ami 51,97 százalékkal.

Support: Soraka

Soraka uralkodik a 12.1-es patchben. 52,82 százalékos győzelmi aránnyal a bajnok, a legjobbak közül is a legjobb támogató. Blitzcrank és Sona szorosan mögötte ülnek 52,74 százalékos és 52,68 százalékos győzelmi aránnyal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!