Mindössze 1 nap után le is lőtték a Battlefield 2042 legújabb játékmódját

Mindössze 1 nap után le is lőtték a Battlefield 2042 legújabb játékmódját

Nem sokáig volt elérhető a játékmód, mert szinte mindenki csak az XP farmolására használta.

Új játékmód vált elérhetővé a Battlefield 2042-ben: a Zombie Survival keretein belül 4v60 felállásban vethették bele magukat a harcokba a játékosok. A mód azonban tiszavirág életűnek bizonyult, mert mindössze 1 nap után az EA kivette a játékból az egészet.

A fejlesztők ezt azzal indokolták, hogy a játékosok XP-farmolásra használták a játékmódot, így gyorsabban tudtak további játékbeli tartalomhoz jutni. A Zombie Survivalban 4 játékosnak kellett 60 zombi ellen egy órán át kitartaniuk. Utóbbiak ugyan végtelen mennyiségben jöttek, de 60-nál több nem volt egyszerre a pályán, mindet megölni így lehetetlen volt. Gyakorlatilag úgy néztek ki ezek a zombik, mintha a gép irányítaná őket, sprintelni sem tudtak, és csak késsel támadtak. A mód eredetileg is csak korlátozott ideig lett volna elérhető, január 27-ig, azonban ennél jóval hamarabb tűnt el a játékból, a fejlesztők ugyanis észrevették, hogy a játékosok sokkal több XP-re tesznek szert, mint más módokban.

"Kivettük a Zombie módot a játékból és lecseréltük a Gun Game-mel" - posztolta Twitteren Justin Wiebe, az egyik vezető fejlesztő. "Remélhetőleg a hibákat ki tudjuk javítani a jövőben, hogy több ilyen ne forduljon elő. Köszönjük mindenkinek a visszajelzéseket, a türelmet és a megértést is. Úgy vélem, van potenciál a módban, de egy újabb jelenése lesz még a tervezőasztalon."

Wiebe azt is elismerte, hogy ebben a formában a játékmódnak nem lett volna szabad elérhetőnek lennie. A játékosok mindenesetre csalódottak a döntés miatt, de nem az XP-farmolás lehetőségének elvesztése miatt, hanem mert tetszett nekik a játékmód. Abban ők is egyetértettek, hogy túl sok XP-t kaptak a felhasználók túl gyorsan.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!