Tylernek már megvan a Master – Végre Supportként is gyorsan lehet haladni?

Tylernek már megvan a Master – Végre Supportként is gyorsan lehet haladni?

Tyler1 két hét alatt mester rangot ért el támogatóként – ez lenne a legkönnyebb pozíció? 

Utánajártunk több statisztikai oldalon is, melyik szerepkörben és melyik karakterekkel van a legmagasabb győzelmi arány rangsorolt mérkőzéseken. Tyler1 már több alkalommal is elérte a legmagasabb kihívó rangot, most 2 hét játék után már mesterben van úgy, hogy kizárólagosan csak támogatókat választ. Észak Amerikában már rengeteg játékos elérte a szezon kezdete után a kihívó rangot és a győzelmi aránya 58%, ami nem mondható semmiképpen se kiemelkedőnek. Ami viszont mindenképpen pozitívum, hogy nem játszik minden mérkőzésen más-más karaktert, tartja magát ahhoz a hős bázishoz amit el tudott sajátítani így konzisztensen haladt felfelé a ranglétrán. 

A támogató a legkönnyebb szerepkör?

A válasz egyértelműen nem, alapból könnyűnek egyik szerepkört se hívhatjuk hiszen mindegyiknek megvan azon sajátossága amire mindenképpen figyelnünk kell annak érdekében, hogy jól teljesítsünk. Viszont ha statisztikai szempontból közelítjük meg és azt próbáljuk kideríteni, hogy általánosságban melyik szerepkörnek van a legnagyobb győzelmi aránya karakterekre lebontva, akkor az alábbi statisztikát kapjuk. 

A legmagasabb győzelmi aránnyal a jelenlegi frissítésben, 7.891.580 rangsorolt mérkőzést elemezve platina+ divíziókban, a lövészeknek van. A legjobb tíz karakterből, négy ezen szerepkörből került ki, Senna lehet talán az, aki a hagyományos lövésznek titulálható. Veigar, Karthus és Seraphine mágusként az erősebb skálázódás és a remek ösvényfázis miatt kerültek be a legjobb háromba. Fontos megemlíteni, hogy választási arányuk ezen karaktereknek nem a legmagasabb, de ha ezen szűrőt használjuk akkor is Jhin és Jinx lesznek a legnépszerűbbek és pozitív győzelmi aránnyal rendelkeznek. 

Az általános top listánk két fekete lova Aurelion Sol és Singed lennének, hiszen őket elképesztően kevés alkalommal választották. Asol 0,1% választási aránnyal bír ez összesen 7,228 játszott mérkőzés, Singed 0,2% választási arányt tudhat magának ez pedig, 14,487 mérkőzést jelent. A két hős esetében iszonyatosan elkötelezett játékosokról beszélhetünk, akik több mint valószínű, hogy főként ezen karakterekkel játszanak a rangsorolt mérkőzéseiken. 

Janna az egyedüli támogató aki, bekerült ezen listába. Ezért látszik is mennyire nehéz lehet az effektív rangsor mászás ezen szerepkörben. Listázzuk külön támogatókra bontva a győzelmi arányhoz kötött legjobb 10 karaktert is.

Ami mindenképpen látszik, hogy Janna, Sona és Soraka stabilan dominálják ezen listát, a kezdeményező támogatók közül pedig, kizárólag Blitzcrank lehet az akit érdemes többször is elővenni.

Ezen dolgok nem azt jelentik, hogy mindenki azonnal változtassa meg a hős bázisát ezen tíz karakterre és azonnali eredményt fognak nyújtani. Próbáljuk megfejteni mi működhet ezen karakterekkel közösen egy kompozícióban, és természetesen ellene is. Így fel tudunk készülni a varázslókra az alsó ösvényen és azon támogatókra, akiknek nem feltétlen a tankosság és a kezdeményezés a fő profiljuk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!