Hakimi az ötödik a TOTY történetében, aki erre a statra maxot kapott

Hakimi az ötödik a TOTY történetében, aki erre a statra maxot kapott

Sebességével a játékban Mbappéval és Messivel is felveszi a versenyt a PSG hátvédje, de szerintetek megéri az árát?

A FIFA 22 életciklusának felénél a Team of the Year a legnagyobb szenzáció, és miután az összes játékost – már akik a kezdőben helyet kaptak – ratinggel együtt felfedte az EA Sports nem kérdés, hogy mindenki szeretne a csapatába tudni legalább egyet közülük. Ha másnem jó pénzért elpasszolná a lapot, hogy aztán más módon erősítsen. Mindenesetre a névsor tetszetős, bár sokan megdöbbenve tapasztalták, hogy öt játékos is helyet kapott az év legjobbjai között a PSG együtteséből. Mbappé és Messi neve természetesen nem hiányozhatott, rajtuk kívül pedig Donnarumma, Marquinhos és Hakimi is bekerült. Ilyen előfordult már korábban is, például 20-ban a Liverpool, 17-ben a Real Madrid adott ugyanennyi labdarúgót a promóba.

Mindenesetre a jobb hátvéd posztra az az Achraf Hakimi került, aki OVR Ratinget tekintve a leggyengébb osztályzatot kapta. A 93-as mutató a TOTY-játékosoknál az alsó határ, ennél kevesebbet nem osztanak ki, viszont az egyik statja abszolút a legjobbnak mondható. Olyannyira, hogy rajta kívül csak négyen kapták ezt meg a Team of the Year történetében, ami az elmúlt egy évtizedet figyelembe véve különlegessé teszi. A Pace mutatója a maximális 99-es értéken állt meg, melyet korábban olyan játékosok érdemeltek ki, mint Davies (FIFA 21), Mané és Mbappé (FIFA 20), illetve Messi (FIFA 16).

Megvizsgálva a kártyát viszont feltűnik, hogy ezen kívül nem feltétlen dobunk hátast tőle, egyedül a Dribbling értéke jobb még, a többi igazából átlagosnak mondható a játék ezen szakaszában. Sebessége révén viszont mégis azt lehet mondani, hogy nagyszerű szolgálatot tehet a jobb szélen, csak tudni kell beépíteni és kihasználni az előnyeit. Az ára viszont sok lehet, hiszen mindkét konzolon 650k coin felett van, így a legtöbbeknek nem az első számú opciója lesz jelenleg a védelem megerősítésére, ha csak nem sikerül Fortuna istennő segítségével kinyitni egy csomagból.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!