Drogkereső akciónak indult, de végül egy illegális kriptovaluta-bányászfarmot találtak a hatóságok

Drogkereső akciónak indult, de végül egy illegális kriptovaluta-bányászfarmot találtak a hatóságok

Lakossági bejelentés alapján gondolták azt a rendőrök, hogy a keresett személy épp valami illegális cselekvést végez. Végül igazuk is lett, csak nem épp abban a formában, ahogy arra számítottak.

Egy lakossági bejelentéssel indult az a történet, amelyben a spanyolországi Sevilla városában az egyik lakóközösség jelezte a hatóságoknak, hogy az egyik lakásban gyanús tevékenység folyik, ugyanis elképesztően magas a tulajdonos áramfogyasztása. A rendőrség ki is vonult a helyszínre, ám még azzal a gyanúval, hogy a helyszínen marihuána-ültetvényre fognak bukkanni, ezen növénynek ugyanis igen magas a fényigénye. A helyszínre érkezve azonban semmi ilyet nem találtak, helyette viszont számtalan, üzemben lévő videokártya fogadta őket. Illegális marihuána-farm helyett illegális kriptovaluta-bányászfarmra bukkantak.

A rendőrség több gépet is talált, melyek egyaránt valamilyen kriptovaluta előállítására lettek beüzemelve, mindegyik RTX 3000-szériás videokártyával felszerelve. 22 ilyen gép dolgozott a lakásban, melyek értéke több, mint 50 ezer euró (kb. 17.8 millió forint). A problémát mégsem ezzel találták a hatóságok, a kriptovaluta-bányászatot ugyanis nem tiltja Spanyolországban semmilyen törvény, hanem azzal, hogy a tulajdonos még az áramot is lopta a gépek üzemeltetéséhez. Az elhasznált elektromosság körülbelül 2000 euróba (kb. 711 ezer forint) kerül havonta. A jelentés nem említi, hogy letartóztatásra sor került el.

A házkutatásról egy felvételt is készített a rendőrség, ezt alább megtekintheted:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!