Az MTK kiütéses sikere után, idő előtt lett bajnok a Puskás Akadémia e-sport csapata

Az MTK kiütéses sikere után, idő előtt lett bajnok a Puskás Akadémia e-sport csapata

Történelmet írt a Puskás FIFA 22 Pro Clubs együttese, miután egy játéknappal a K&H MNEB HPLC 11. szezonjának vége előtt megvédték a címüket.

2022. január 30. több szempontból is emlékezetes marad, egyrészt mert a Puskás gárdája megnyerte a K&H MNEB HPLC 11. szezonját úgy, hogy egy játéknap még hátravan, de már most elegendő pontot gyűjtöttek az elsőséghez. Az eddig lejátszott 20 mérkőzésükből 50 pontot szedtek össze, miközben az őket üldöző Honvéd és TrollFoci-Hálószaggató párosa 42 pontig jutott csak. Előbbinek még maradhatott volna esélye az utolsó fordulókig, viszont az MTK ellen az e-sport klub fennálásának egyik legsúlyosabb pofonjába szaladt bele, amikoris 6:1-re kikaptak a kék-fehérektől.

A TrollFoci legjobbjainak pedig már egy héttel ezelőtt elszállt a sansza, hiszen elvesztették a Puskás elleni szuperrangadót, illetve szintén az MTK csent tőlük 2 pontot az 1:1-et követően. Itt érdemes azt is megjegyezni, hogy ekkora különbséggel sem sikerült még senkinek maga mögött hagynia a mezőnyt. Eddig a legelső szezonban alakult ki a legnagyobb különbség az első és a második helyezett között, akkor a New Hungary 64, míg a Juverealhun 58 pontot hozott össze.

Másrészt a Puskás a bajnokság történetében az első olyan csapat, amelyik meg tudta védeni a címét, hiszen a 10. szezont is ők nyerték meg, bár akkor 49 pont elegendnek bizonyult a virtuális aranyhoz. Olyannyira szenzációs idényt futottak az új játékban Antal Richárd vezetésével, hogy mindössze csak kétszer kaptak ki és ugyanennyi döntetlent játszottak az eddigi 20 mérkőzésük alatt. Amióta K&H MNEB HPCL a sorozat neve (7. szezontól kezdve és ez volt a 11.), ilyen jó mérleget senki nem tudott felmutatni. A két vereség a Honvéd (2:3), illetve a Veszprém (1:2) ellen jött össze, valamint a ZTE elleni 1:1 mellett a Grosics Alapítvánnyal játszottak egy 0:0-át. Ez utóbbi volt az egyetlen olyan találkozójuk, ahol nem szereztek találatot, pedig messze ők lőtték a legtöbbet a 2021/22-es őszi szezonban, számszerint 58-at, és eddig csak 11-et kaptak – ami szintén a legjobb a mezőnyben.

Ehhez hozzájárul az is, hogy a bajnokság gólkirálya – két forduló persze még hátravan – alighanem Stelcz Márton lesz, aki 32 gólnál és 6 asszisztnál jár jelenleg. A félelmetes mutatóknak még nincs vége, a Puskás legnagyobb arányú győzelme pont a csapat magjának az előző együttese ellen jött össze, ugyanis 8:0-ával sikerült felülmúlniuk a Genesis Gaminget, ami szintén rekord ebben az évadban. Számokban a bajnoki éllovas idei szezonja 10 játéknap után:

1. hely Puskás Akadémia eSport 20 mérkőzés: 16 győzelem - 2 döntetlen - 2 vereség, 58 rúgott/11 kapott gól | 50 pont

A bajnokság előtt a K&H MNEB HPCL magyar szuperkupát is megnyerték az MTK ellen egy hosszabbításban szerzett találattal 2:1-re, így a csapat nem pusztán címet védett, de a duplázás sem maradt el.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!