EBL 2022 áttekintés öt mérkőzésnap után

EBL 2022 áttekintés öt mérkőzésnap után

Lassan az EBL tavaszi alapszakaszának felénél járunk és két mérkőzésnap is lezajlott a hét kezdetén. Stabilan megvannak a szezon favoritjai és továbbra is veretlen a Crvena zvezda Esports.

SOVEJA

A SOVEJA idén kvalifikálta magát az EBL-be, viszont az összhang még sajnos hiányzik. Jelenleg egy győzelemmel és négy vereséggel rendelkeznek a tabellán, ami jelenleg az utolsó helynek számít ,de bőven van még lehetőség javítani a szezon hátralévő felében. A dupla mérkőzés napon két vereséget gyűjtöttek be a Diamant Esports és a Crvena Zvedza Esports ellen.

AUXESIS ESPORTS

Az Auxesis Esports is idén került be az EBL-be és a csapat papíron jóval erősebbnek tűnt valami mégis hibádzik a csapattal, a felső ösvényes Jaqen az egyetlen olyan játékos, aki minden mérkőzésen kirobbanó formában van és a hátán próbálja vinni a csapatát. Ellenfeleik a hétvégén a Valliance és a Nexus voltak és két hatalmas pofonba szaladtak bele, remélhetőleg ez elegendő lesz ahhoz, hogy a csapat összekapja magát az EBL alapszakaszának második felére.

SPLIT RAIDERS

A Split Raider a korábbi EBL szezonokhoz képest a csapat teljesítményével egyáltalán nem elégedett, hiszen több alkalommal sikerült már a rájátszást is elérni a csapatnak. Azóta természetesen voltak játékos átigazolások a csapat körül, de a stabilitás megmaradt a szervezetnél az edzői stábban, jelenleg fiatal tehetségekkel dolgoznak. A Split Raiders 3 mérkőzésen zsinórba nyeretlen és kemény mérkőzés nap várja még a csapatot a csütörtöki találkozón a Valliance ellen.

DIAMANT ESPORTS

A Diamant Esports minden mérkőzéssel a rájátszásért küzd, ez fontos lehet hiszen ők is többnyire fiatal játékosokat építettek be a kezdő keretbe, viszont egy-egy irányitó veteránnak számít és remekül játszanak az előnyök megszerzése esetében. A Nexus KTRL ellen alul maradtak hétfőn, tegnap a SOVEJA ellen pedig felülkerekedtek, következő ellenfelük a Cyberwolves Esports, jelenleg az egyetlen rivális aki megállíthatja a Diamant rájátszásba kerülését. 

CYBERWOLVES ESPORTS

A dupla mérkőzés napot egy győzelemmel és egy vereséggel záró Cyberwolves Esports is esélyes a továbbjutásra. A Szlovén csapatnak a legerősebb játékosa Ken felső ösvényről nagy ráhatással van a mérkőzések végkimenetelére, több alkalommal nekik köszönhetik a sikerességüket, hiszen a csapatharcok során Ken hatalmas szerepet vállal a sebzés kiosztásban. 

VALLIANCE

Cserét alkalmazott a Valliance lövész pozícióban és Paladin érkezett a csapathoz, két győzelmet azonnal bezsebeltek az Auxesis és a Cyberwolves Esports ellen. Kompozícióban több alkalommal is meglepetés választásokat láthattunk tőlük, ami meglepheti az ellenfeleket majd a rájátszás során és nagyon határozottan fejezik be a mérkőzéseket. 

NEXUS KTRL

A Nexus KTRL szárnyal az EBL-ben, előreláthatólag döntő esélyes csapatnak mondhatóak és ennek érdekében mindent megtesznek. Vioreleeee támogató játéka összhangban van a csapat dzsungelesével Askannal. Több alkalommal is olyan agresszív megmozdulásokat produkálnak amire általánosságban semmilyen módon nem tudnak válaszolni az ellenfelek. Csütörtöki ellenfelük a Crvena Zvezda lesz, a mérkőzés előreláthatólag megjósolhatja a döntő alakulását is. Hétfőn a Diamant kedden pedig az Auxesis Esports ellen arattak győzelmet.

CRVENA ZVEZDA ESPORTS

Az EBL veretlen csapata, voltak mérközések ahol sikerült a játék korai szakaszaiban tartani a tempót az ellenfeleiknek,viszont később pedig összeomlanak a tökéletes macro játék és azon nyomás ellen amit a Crvena Zvezda Esports diktál. DubleAim és Tsiperakos duója minden eddigi ellenfelet elpusztított és továbbra is ezt várjuk tőlük, jelenlegi állás szerint a két játékos egyike lehet majd az EBL 2022 tavaszi szezonjának legértékesebb játékosa. Két viszonylag egyszerű találkozót tudhatnak maguk mögött a Split Raiders és a SOVEJA együttesei ellen. 

Ha lemaradtatok volna bármelyik összecsapásról, az esport2tv Twitch csatornáján visszanézhetőek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!