Top 5: 2021 legnépszerűbb e-sport játékai

Top 5: 2021 legnépszerűbb e-sport játékai

Neked melyik a kedvenc e-sport játékod?

Koronavírus ide vagy oda, 2021-ben is őrült évet zárt az e-sport. Dollármilliárdok cseréltek gazdát, sokszáz versenyt izgulhattunk végig, temérdek érdekfeszítő játékkal szórakozhattunk. Sőt, a korlátozások és a home office munka talán még növelte is az e-sportok népszerűségét, tavaly olyanok is leülhettek megnézni egy CS:GO meccset vagy egy FIFA rangadót, akik mindaddig idegenkedtek már ötlettől is. De miket is néztünk tavaly? Íme 2021 öt legnépszerűbb e-sportjátéka és a velük töltött időnk.

PUBG Mobile

Nem akarjuk elbitorolni a PUBG Mobile érdemeit, csupán még mindig hihetetlen, hogy miként sikerült ezt összehozni? A PUBG Mobile szárnyal és tavaly is belőtte magát a legnépszerűbb e-sport játékok közé, míg a PC-s kiadás e-sport ága gyakorlatilag meghalt, a játékot pedig már a free to play modellel próbálják megmenteni.

A PUBG Mobile mégis elérte többek között azt, hogy az első sikeres kompetitív játékok között legyen mobilon, és persze azt is, hogy 2021-ben ismét milliók kövessék a játék mérkőzéseit. Bár a rangsorban egy helyet visszacsúsztak 2020-hoz képest, a 216,1 millió megtekintet órára nem panaszkodhat a fejlesztők és valószínűleg a részvényesek sem. A játék több versenyen is túlszárnyalta az 1 milliós egyidejű nézőszámot, legnépszerűbb versenye pedig a PUBG Mobile Global Championship volt, amit több, mint 3,8 millió néző követett figyelemmel egyszerre.

DotA 2

A koronavírus miatt többet kellett várnunk a tizedik DotA 2 TI-versenyre, mint szerettük volna, de tavaly végül sikerült megvalósulnia a tornának. Több, mint 40 millió dolláros összdíjazásával rekordott is döntött, ráadásul a játék a nézettségét is tudta növelni. 27%-os növekedés produkáltak, aminek eredményeképpen a 2021-es szezonból, minden versenyt egybeszámolva, már 345,8 millió órányi megtekintéssel büszkélkedhetnek.

Mobile Legends: Bang Bang

A dobogó legalsó fokára egy mobil játék fért fel, méghozzá a LoL egy klónja, a Mobile Legends: Bang Bang. Egy szerencséje van ennek a játéknak, hogy nem csapott le rá a Riot Games még akkor, amikor új volt. Így viszont köszöni szépen, tökéletesen megvan több millió játékosa társaságában. Mondanunk sem kell, hogy a játék leginkább az ázsiai térségben népszerű, de még így is összehoztak egy elképesztő 387,2 millió órás nézettséget tavaly.

CS:GO

Ahogy a DotA 2, úgy a CS:GO is hosszú ideje hiányolta már legnagyobb versenyét, a Majort. 2020-ban egyáltalán nem volt Major torna, 2021-ben pedig csak egy. Ez azonban bőven elég volt ahhoz, hogy lázba hozzon minden Counter-Strike rajongót. A 2021-es PGL Major nézettségi rekordott döntött, a teljes CS-szezon pedig 410 millió órás megtekintést eredményezett. 2022 első Major tornáját ismét a PGL tartja majd, az őszi versenyt pedig valószínűleg az IEM One: Rio lesz.

League of Legends

Lehet azonban bármennyire is népszerű a PUBG Mobile vagy a CS:GO, még mindig a LoL az úr. A League of Legends tavaly is megnyerte a népszerűségi versenyt. A 2021-es Worlds során elért 4 millió egyidejű nézőszámával és a 664,1 milliónyi megtekintett órájával mindenkit maga mögé utasított. Ahogy mindig, úgy most is az Esport1 TV stábja hozza el Magyarországra a világszínvonalú LoL-versenyeket, melyek valószínűleg idén is bebiztosítják majd a játék vezető szerepét a legnépszerűbb e-sport címek között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!