Buffon történelmet írt, jöhet a Record Breaker lap a FIFA 22-ben?

Buffon történelmet írt, jöhet a Record Breaker lap a FIFA 22-ben?

Ő az első kapus, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Általában a kapus poszt a leghálásabb a labdarúgásban az életkort tekintve. Az itt játszó futballisták akár 40 éves korukig is simán ott lehetnek a legjobbak között és az sem kizárt, hogy negyvenen túli hálóőröket látni a pályán, pedig nem egy öregfiúk mérkőzést néz az ember. Gianluigi Buffon pedig még közülük is kiemelkedik a maga 44. életévével, na meg a páratlan karrierjével. A jelenleg a Serie B-ben játszó olasz kapus a Parma alkalmazásában áll, sőt mitöbb ebben a szezonban eddig 22-szer volt ott kezdőként a kapuba. A szenzációt viszont az szolgáltatta, hogy Buffon a Benevento ellen lejátszott 0:0-ás eredményt követően elsőként és egyedüliként mondhatja el magáról, hogy lehozta 500. kapott gól nélküli meccsét. Ehhez a hihetetlen rekordhoz 322 találkozóra volt szükség a Juventusból, 92 a Parmaból, 9 a PSG-ből és 77 az olasz válogatottból. Mögötte a sorban olyan világsztárok találhatóak, mint Iker Casillas (439 kapott gól nélküli meccs), Petr Cech (391), Pepe Reina (343) vagy Manuel Neuer (327).

27 éve tartó profi karrierje alatt összesen 951 alkalommal lépett pályára és ebből 653-szor a Serie A-ban tette mindezt, ezzel szintén első a sorban, hiszen ő futott ki a gyepre az olasz bajnokságban a legtöbbször. Talán meglepő lehet, de csak egyetlen kiírás van, amelyet nem sikerült megnyernie klubszinten és ez a Bajnokok Ligája, dacára a Juventus színeiben lejátszott három fináléjával a háta mögött.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a FIFA 22-ben alighanem előbb utóbb a Record Breaker lapja is megérkezik. Jelenleg egyébként két kártyája van a játékban, egy 80-as gold és egy 83-as TOTW (a hetedik Team of the Week csapattal érkezett). Az alap verziói közül a mindenkori legjobbja egyébként még a FIFA 10-ből való, akkor 90-es ratinget kapott. Az abszolút legerősebb értékelését viszont a FIFA 18-ban kapta egy End of an Era kártyával, melyet 98-as értékkel láttak el az EA munkatársai.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!