Dignitas River tippjei egyéni rangsorolt játékokhoz, nem csak dzsungelben!

Dignitas River tippjei egyéni rangsorolt játékokhoz, nem csak dzsungelben!

River megosztotta azon választásokat, játékstílust és mindsetet, ami számára is segítség volt a 12. szezon kezdetén. 

River, jelenleg az Észak-Amerikai profi bajnokságban az LCSben, szereplő Dignitas dzsungeles játékosa, korábban a PSG Talon csapatát erősítette és háromszoros PCS-bajnok. Tapasztalatait felhasználva megosztott velünk rengeteg tippet, ami segítséget lehet nektek a rangsorolt merkőzésekben. 

Hősök

Az előszezon komolyabb változtatásokat hozott a dzsunglerek életébe, sokan úgy gondolták, hogy visszatérhet a tank dzsungel meta, viszont a párbajozó karaktereket sokkal népszerűbbek lettek. Megtestesítik a sebzést a korai szakaszban, későbbiekben pedig eléggé tankosak lesznek ahhoz, hogy hátráltassák az ellenfél sebzéshordozóit. A szezon kezdeti változtatások a korai Sutyerák kevésbé fontossá vált, ezért a párbajozó és gank heavy dzsunglereké lett a főszerep. Ezen típusú karakterek adják meg a legnagyobb ráhatást a mérkőzésekre, hiszen nem a csapattársaink képességén múlik majd a kimenetel. Lee Sin és Xin Zhao mindenképpen fontos választások lehetnek, de mindig azzal játszunk amivel erősnek érezzük magunkat, fontos viszont az, hogy egy bizonyos szint után már muszáj a meta felé nyitni” - mondta River a hősök kapcsán.

Legyen tervünk

Általánosságban a strongside vs weakside fogalmak megmaradnak egy adott mérkőzésen belül, csupán az idő elteltével a mérkőzésen váltakoznak. River így nyilatkozott a tervezésről:Véleményem szerint a legnagyobb hiba amit a dzsunglerek elkövetnek az, hogy folyamatosan ugyanazt csináljak újra és újra, részemről sosincs egy előre meghatározott dolog. Megpróbálok előreláthatóan úgy tervezni, hogy milyen képességek és erőforrások állnak elő ha adott karakterrel játszom. Amennyiben a felső ösvényen rengeteg CCvel rendelkező karakter van a csapatomban, megpróbálom előnyhöz juttatni, ha ez az alsó ösvényen van akkor oda fordítok nagyobb hangsúlyt. Erőforrásokat áldozok fel azon ösvények felé akik az én irányomba játszanak és bizalmat építünk ki ezáltal ami kitarthat a mérkőzés végéig.”

Mélységi őrszemek fontossága

Ez egy nagyon egyszerű tipp dzsungel és támogató játékosoknak egyaránt, hiszen a mélységi őrszemek a rálátás mellett, tempóval kapcsolatos információkat és az ellenfél táborainak újjáéledését is felfedhetik. Ezen információkat kihasználva két de akár három lépéssel is az ellenfél játékosa előtt lehetünk.A reflektorfényben a párbajozó karakterek miatt, nyugodtan játszhatunk agresszíven és előrenyomulhatunk az ellenfél dzsungelébe rengeteg összecsapásban. Az információk az ellenfél helyzetéről nagyon fontos aspektusa lehet annak, hogy előreláthatóan tudjunk tervezni a mérkőzés egészében.”

Mindenképpen legyünk agresszívak

A mérkőzés állástól függetlenül, akár hátrányból és előnyből még inkább, de neked és egy társadnak folyamatosan jól kell teljesítenetek. Büntetni az ösvény ellenfelüket nehezebb, ezért megpróbáljuk kiszabadítani őket ebből a fázisból és szabad mozgást engedélyezve ezzel a szurdokban, ez legyen a legnagyobb prioritásod. Ha mindketten szabadon tudtok mozogni, több olyan szituációt idézhettek elő, amivel a csapatotok jobban jár majd. Mindkét eshetőségben ha ehhez tartjuk magunkat, fontos mérkőzéseket is vissza tudunk hozni és megnyerni.”

Ha egy lövészt indítunk meg, három dolgot jelenthet a számunkra:

  • Gyorsabb torony döntések
  • Prioritás a Sárkányok, Hírnökök és Nashor felett
  • A csapat harcok során olyan releváns és stabil sebzés ami elkerülhetetlen, hiszen alaptámadásokkal történik

Amennyiben hátrányból játszom, mindenképpen az agresszív mindsetet alkalmazom. Nincs keserűbb vereség annál, mint passzívan végignézni azt, hogy az ellenfelem azt csinál amit szeretne. Sosem fordíthatsz meg egy meccset, ha meg sem próbálod.Keress lehetőségeket, amikor az ellenfeled hibázik és büntesd ezt. Ha elhibáznak egy nagy ultit vagy flash hiányával küszködnek az már kettő olyan lehetőség is, ami büntethető. Ha ezen lehetőségeket megtaláljuk és hajszoljuk, remek lehetőségeket találunk majd a visszatérésre.” - mondta el River.

River tippjei összefoglalva

  • Hozd a legjobb hősödet, de tanulj meg egy párbajozót a jelenlegi metából
  • Határozd meg a strongside és weakside fogalmakat a mérkőzésben a CC mennyiségének és a sebzés kiosztás függvényében és cselekedj ezen oldalak felé
  • Mélységi őrszemek kihelyezése ne csak robotszerűen történjen, használjuk az információt is amit ezek nyújtanak a tempó előny megteremtéséhez
  • Játsz agresszívan előnyből és hátrányból egyaránt. Ha hátrányba kerülsz, akkor próbáld az ellenfél hibáit büntetni és keress lehetőségeket, amik körül visszatérhettek a mérkőzésbe

Remélhetőleg River tippjei segítségül szolgáltak a számotokra és fejlődést hoznak majd a rangsorolt mérkőzések kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!